Ata’nın Emanetine Sahip Çıkıyoruz!

Ata’nın Emanetine Sahip Çıkıyoruz!

“Bursa Zübeyde Anne ve Gazi’yi Bekliyor!” haberi ile ilk kez gazetemiz aracılığı ile Bursalılara duyurduğumuz, Uluslararası Sinemacılar Derneği Başkanı Selami Yanık tarafından organize edilecek olan “Ben Hep Aranızdaydım” adlı projede son adımlar atılıyor. Kuzey Makedonya’ya bağlı olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi’nin doğduğu tek Türk beldesi Jupa’dan, Türkiye’ye selam geldi.  29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramının 96’cı yılında Türkiye’nin bir asırlık ömrüne şahitlik etmek için Balkanlardan Bursa’ya Türk Akın’ı geliyor. Zübeyde Anne ve Gazi için Balkanlardan da özel misafirler Bursa yolculuğuna hazırlanıyor. Önceki dönem başkanlarından olan Bursa Namık Kemal Gençlik ve Spor Kulübü (NAKEM) Başkanı Hüseyin Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile restore edilen Ali Rıza Efendi Konağında, Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbrahim’i ziyaret ederek, Türkiye’ye davet etti. MHP Bursa İl Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyelerinin tam desteğini alan proje için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı da büyük bir adım attı.

Ata’nın adına eğitim kampüsü!

Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbrahim; “Değerli kardeşim Hüseyin Özkan’ın samimi daveti ve Jupa’yı Bursa’ya bağlayacak olan proje kardeşlik kültürümüzü bir çıt daha yukarıya taşıyacaktır. Sayın kardeşim Selami Yanık’ın Bursa’da gerçekleştirecek projenin geliri ile belediyemiz tarafından sağlanan 5 dönümlük Ali Rıza Konağı yakınındaki okul alanı ile beldemizde yapmak istediği, Türkiye Cumhuriyet’inin ebedi lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini taşıyacak eğitim kampüsü projesinin detaylarını duyunca mutlu olduk ve projenin hayata geçirilmesini çok önemsiyoruz. Buradan tüm Bursalı dostlarıma, kardeşlerinin selamını söylüyorum.” Dedi.

100 yıllık geçmişi öğreneceğiz!

Yanık; MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı ve MHP Yıldırım-Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Mustafa Kargılı’yı da ziyaret eden Yanık, projeye verilen destek nedeniyle teşekkür ederek, proje hakkında son bilgileri verdi. Kargılı; “Bizim için maneviyatı yüksek olan bu projenin Bursa’da gerçekleştirilmesi açısından MHP adına Büyükşehir kanadında bazı temaslarda bulunduk. Talebimiz olumlu karşılandı. Süreci takip ediyoruz. Bursalı olan bir kardeşimizin bu olumlu çabasına duyarsız kalamazdık. Elimizden gelen maddi ve manevi yardımı gerçekleştirmeye hazırız. Bursa’nın düşman işgalinde çektiği acıları da bir vesile ile anlatacağına inandığımız bu projenin diğer ayaklarını da duyunca böyle bir hayırlı bir işe vesile olduğumuz için çok memnun olduk. Büyükşehir Belediyemiz bu görsel şölen için detaylı hazırlık yapıyor. Teyyare Kültür Merkezi’ne 29 Ekim’de tüm vatandaşlarımızı bu 100 yıllık geçmişi öğrenmeleri için davet ediyoruz. ” Dedi.

29 Ekim’de Bursa’dayız!

Yanık; “29 Ekim’de yapacağımız etkinlikle Bursa’mızı Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi’nin doğum yeri olan Kuzey Makedonya’nın tek Türk beldesi olan Jupa ile de buluşturacağımız için gururluyuz. Ata’mızın mirasına sahip çıkarak Jupa’da doğduğu evi restore eden Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bizlere bu gururu da bahşettiği için teşekkür ediyorum. Çabamız Osmanlı’nın Başkenti Bursa’nın Tarih, Kültür ve Turizm alanında, hak ettiği yere ulaşabilmesi. 29 Ekim’de birçok sürprizimizde var. Osmanlı’nın kurucularının ebedi evlerinden kortej eşliğinde inecek olan Türkiye’nin ünlü yüzlerinin de Bursalıları selamladığı organizasyonda başta Jupa Belediye Başkanımız olmak üzere Avrupa’dan birçok siyasetçi ve ekonomi dünyasına yön veren birçok Türk’ü de Bursa’mıza gelmesini sağlayarak, bu görsel şöleni birlikte izletmenin mutluluğunu yaşayacağız. “Zübeyde Anne ve Gazi”nin bağış kampanyası ile toplanacak olan geliri ile, yaptığımız bir protokolla Jupa’da bir 12 derslikli okul yapacak,  Jupa Belediyesi söz konusu okul alanı için Ali Rıza Efendi Konağı’na komşu bir arazi tahsis etti. Ayrıca bu proje ile de Bursa’nın Dağ Yöresinde tespit edilen 180 kız evladımıza Zübeyde Annemizin de yaşarken son isteği olan, lise ve üniversite öğretim hayatlarında alacakları tam burs vermeyi düşünüyoruz. Heyecanlı ve gururluyuz.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?