Bursalılar dikkat! Gece hasta olmayın!

Bursalılar dikkat! Gece hasta olmayın!

Bursa Şehir Hastanesi’ne ulaşımda büyük bir kaos yaşanıyor. Özellikle akşamları belli bir saatten sonra Şehir Hastanesi’ne toplu ulaşımı kullanarak ulaşmak imkansız. Bursa Şehir Hastanesi, 16 Temmuz 2019’da hasta kabulüne başladı, 4 Ağustos 2019’da da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen açıldı.

Şehir Hastanesi’nin 5 yıldızlı otel konforu sık sık yazılıp çiziliyor, ancak hastaneye ulaşımda yaşanan sıkıntıların sonu gelmiyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi, günde yaklaşık 40 bin kişilik bir sirkülasyonun yaşandığı hastaneye sadece 3 otobüs hattı koydu. Otobüsler de akşam belli bir saatten sonra seferlerine son veriyor.

H1 HATTINDA SON SEFER 22.05’TE

Demirtaş-Terminal-Çevreyolu-Emek İstasyonu-Korupark Kavşağı-Şehir Hastanesi-Çevre Yolu-İzmir Yolu-Üniversite İstasyonu arasındaki H1 hattının Demirtaş’tan son kalkış saat 22.05, Üniversite İstasyonu’ndan kalkış saati ise 22.06

H2 HATTINDA SON SEFER 23.40’TA

Organize Sanayi İstasyonu-Emek İstasyonu-Bursa Çevre Yolu Caddesi-Bursa Şehir Hastanesi arasında ring yapan H2 hattı, Organize Sanayi’nden başlayan son seferini 23.40’ta, Şehir Hastanesi’nden başlayan son seferini ise 00.15’te yapıyor

H3 HATTINDA SON SEFER 21.30’DA

Küçük Sanayi İstasyonu-İzmir Yolu-Çalı Kavşağı-Uğur Mumcu Bulvarı-Özlüce Bulvarı-Bursa Şehir Hastanesi arasındaki H3 hattı ise seferlerine 21.30’da son veriyor.

Bursa Şehir Hastanesi’ne gitmek isteyenleri öncelikle BursaRay’ı kullanması gerekiyor. BursaRay seferleri gece yarısı sona ererken, istasyonlara paralel oluşturulan otobüs hatlarının seferlerini daha önce bitirmesi dikkat çekiyor.

Uygulama Bursalıların geceleri toplu ulaşımla Şehir Hastanesi’ne gitmesini imkansız hale getirirken, vatandaşı taksiye mecbur ediyor. Bursa Şehir Hastanesinde bir taksi durağı bulunmuyor. Hastaneye yolcu götüren taksicilerden de giriş ücreti alınıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?