MHP’li Meclis Üyesi’nden Türkyılmaz’a Sert Sorular! “Gerçekleri Açıkla!”

MHP’li Meclis Üyesi’nden Türkyılmaz’a Sert Sorular! “Gerçekleri Açıkla!”

Mudanya’nın keskin sesi yeni sorularla Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı sıkıştırmaya devam etti. Sosyal Medya hesabını etkin bir şekilde kullanan MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Bülent Erden; Kurban Bayramı sonrası yeni sorularla Mudanya’da gündem oldu.

Erden sosyal medya hesabından;”Büyükşehir Belediyesinin yapıp işlettiği yüzme havuzunu mahkeme yolu ile Mudanya Belediyesi’nin envanterine aldınız.

Ayrıca BŞB den 500.000 TL aldınız. Ve sosyal medya dan havuzu Mudanya ya kazandırdık dediniz.
Sayın Başkan,
Faal bir havuz teslim aldınız,.
Şimdi kapalı.
1. Havuzu BŞB işletirken Mudanyalı ya hizmet vermiyormuydu?
2. Havuzun çadırı yırtıldı, kışa doğru yenileyeceğinizi ifade ediyorsunuz.
Bu gerekçe yazın havuzun açılmasına engelmi?
3. Hibe olarak edindiğiniz ( hiçbir icraat yapmadan daha ilk ay siz ve bazı meclis üyelerinin 4,5 bin TL huzur hakkı aldığı) şirketin havuzu işleteceğini ifade ettiniz.
BŞB den aldığınız 500.000 TL yi bugüne kadar havuz için kullanmamanızın sebebi şirket üzerinden denetimsiz kullanmakmıdır?
4. Siz dahi havuzun faaliyetinin devam ettirebilirdiniz. Yakında bu gecikmenin nedenini anlayacağız.
5. Bu süre içinde gerek yüzme öğrenmek, gerekse geliştirmek için Mudanya dışında zaman ve ekonomik olarak kayıplar yaşayan hemşehrilerimize yapacağınız açıklama varmı?
HAVUZ UN FAALİYETTE OLMAMASININ GEREK BELEDİYE DE GEREKSE HALKTA OLUŞTURDUĞU ZARAR konusunda söyleyecek sözünüz varmı?
Zübeyde Ana çocuk akademisi ni eğitimde fırsat eşitliği adına yaptığınızı ifade ederek Sayın Kemal Kılıçdaroğlu nun katılımı ile görkemli bir şekilde açtınız.
TEŞEKKÜRLER
Ancak,
1. Şu an açıkmı? Değilse ne zaman açılacak.
2. Mudanyalı ya hizmet öncelikli kurumun Bademli de inşa edilmesini doğru bulmuyorum.
Siz doğru buluyorsanız gerekçesini açıklayabilirmisiniz?
Mudanya envanterinde uygun arsamız yoktu diyeceksiniz takas veya satınalma yolu ile arsa temin edebilirdiniz.
3. Mudanya lı evlatlarını yaz kış Bademliye götürecek. Bunun zaman ve ekonomik maliyetini dikkate aldınızmı?
Zamana çare bulamayacağınız göre ekonomik yüke çözümününüz varmı?
4.Gösterişli açılış sonrası kurumun işletilme şekli ve Mudanyalı nın öncelikleri konusunda bir paylaşımınız olmadı. Halkı genel anlamda bilgilendirecek bir paylaşımınız olacakmış,?
MESAFEDEN DOLAYI VATANDAŞIN SÜREKLİ ZAMAN VE EKONOMİK OLARAK KAYBEDECEĞİ PROJE nin Bademli ye yapılmasında haklı gerekçeniz varsa paylaşın.
Göreve gelir gelmez belediye mülklerinde bulunan kiracıları hayatın doğal akışına aykırı şekilde büyüteç altına aldınız ve apartopar uygulamaya aldığınız tahliye tebligatları %343’lere varan kira zamları ve kişisel egonuzu tatmin eden, geçmişten gelen hesaplaşmalarınıza ait Mudanyalıya hizmet eden kiracılarınızı kapı önüne koyma durumlarınız nedeniyle ilçemizde yıllardır gençlerin nefes aldığı Mudanyamıza hizmet eden PTT binası yanındaki HALI SAHA ile sonuçta mahkemelik oldunuz.
Dediğim dedik öttürdüğüm düdük yaklaşımlarınız nedeniyle 7 yıldır bu yer metruk vaziyette duruyor. Sizden önce geceleri ışıl ışıl olan bu yer 7 yıldır karanlık, pislik içinde ve madde bağımlıların uğrak noktası. Eserinizle övünebiliyor musunuz? Hani Mudanya’yı ve Mudanyalı’ları seviyordunuz?
7 Yıldır Belediyemizin kira kaybı ne kadar?
Belediyemiz bu yer ile ilgili hukuki davalar için kaç lira masraf yaptı?
Elinize ne geçti?
Burada spor yapan Mudanyalı’ların 7 yıldır kaybettiği imkanın bedeli nedir?
Metruk Halı Saha’da ki KAMU ZARARI NE KADAR? AÇIKLAYIN.
Yine bu alanı bir yandaşınıza rant sağlamak amacıyla uygun zemin ve zamanı kolladığınız yönünde ilçemizde sıkça dillendirilen söylentilere açıklık getirmenizi istiyorum.
Sayın Başkan metruk durumdaki Halı Saha bir kez daha tescil etmiştirki dokunduğunuz her şey’i berbat ediyorsunuz.
Cumhuriyet Meydanı düzenlemenizde yeraltına otopark yapacağınızı 2019 yerel seçim kitapçığınızda vaat etmiştiniz ama yapmadınız. Halı sahanın altını da bu otoparka dahil edebilir Mudanya’mıza kalıcı bir hizmet bırakabilirdiniz.
Kişisel egonuz nedeniyle hesapsız kitapsız icraatlarınızla Mudanya’ya yazık ediyorsunuz.
Eski Meriç Çay Bahçesi’ni alanı iyi değerlendiremediği ve Mudanya Belediyesine ödediği kira miktarını beğenmediğiniz için apartopar tahliye ettirdiniz. Sonrasında Bursa’dan bir firmaya yüksek bedelle burasını kiraladınız.
Tahminim yeni kiracınız bir müddet sonra belirlenen afaki kira miktarından dolayı randıman alamadığından söz konusu mülkünüzü boşaltalı 2 sene oldu. Deniz manzaralı mülkün boşalttığına ilişkin belediyemiz kamuoyuna hiç bir açıklama yapmadı. Yeniden kiralama konusunda geçen haftaya kadar bir girişimde bulunmadı.
Mudanya eski Devlet Hastanesinin yanında yer alan belediye mülkü sizin tabirinizle “Zümrüt kadar değerli” yer metruk vaziyette, içi yaprak ve toz pislik içinde boş olarak tutuluyor.
Mudanya Belediyemizin bu alanda 2 yıldan bu yana toplam kira gelir kaybı miktarı nedir?
Mudanyalılarında bu nadide yerin neden boş bırakıldığına ilişkin yorumları sosyal medyada sıkça yer alıyor. İş başına gelirken şeffaf şekilde yöneteceğim dediğiniz Mudanya Belediyemiz bu konuda neden vatandaşlara bir açıklama yapmıyor?
Bu alanda oluşan KAMU ZARARI NE KADAR?
Yine bu yerin hibe olarak teslim alıp adını MUDAŞ olarak değiştirdiğiniz şirkete devri ve sonrasında kiralanacağı söylentisi var. Doğrusu nedir? Mudanyalıları bilgilendirin.
İnsanımız bu alanı kullanabilmeli, buradan istifade edebilmeli diye düşünüyorum. “
Mudanyamız’da hizmet siyaseti yerine hamaset, ego ve kin siyasetiyle dokunduğunuz her yeri berbat ediyorsunuz. Bunlardan biri de Mudanya Öğretmenevimiz.
“Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır” diyerek öğretmene önem veren Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir partinin Belediye Başkanı olarak Mudanya Öğretmenevini 5 Eylül 2020 günü yaka paça tahliye ettirdiniz.
Üstüne bir sürü nutuk atarak binanın Mudanyalı’ya sosyal tesis olarak hizmet edeceğini açıklayıp tadilata başladığınızı boy boy fotoğraflarla basına servis ettiniz. Öğretmenlerimizin kurulu düzenini bozarak onları adeta sokağa attınız.
Öğretmenlerimizin binadan tahliye edilmesinin üzerinden 10 ay geçti Öğretmenevi binamız toz pislik içinde adeta metruk vaziyette kaderine terk edildi.
Ne bitmez tadilatmış. Binayı yeniden yapsanız biterdi.
Bu geçen 10 ay süresince Belediyemizin Kira kayıpları kaç liradır? Sözde yaptırdığınız tadilata ne kadar harcadınız?
BİNA NEDEN KULLANIMA AÇILMIYOR?
Bu binanın birilerine verilerek adeta peşkeş çekileceği dedikodusu Mudanya’da aldı başını gidiyor. Bu söylentilere cevabınız nedir? Eğer bina birilerine rant sağlanmak için uygun zeminin hazırlanması amacıyla bekletilmiyor ise neden hizmete açılmıyor?
Bütün bunlar KAMU ZARARI değilse NEDİR?
Mudanyalı öğretmenlerimizin yüzüne nasıl bakabildiğinizi çok merak ediyorum. Buna bir açıklık getirirseniz ufkumuzu genişletmiş olacaksınız.
Mudanya’ya Mudanyalı’ya yazık ediyorsunuz. ” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?