Dolar 48,0749
Euro 56,1100
Altın 7.193,60
BİST 14.501,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 35 °C
Açık

YOKSULLUKLA MÜCADELE GÜNÜ (!)

17.10.2023
A+
A-

Geçmiş dönem PM Üyesi Güler Buğday makalesinde;

Birleşmiş Milletler (BM), yoksullukla mücadele konusunda 22 Aralık 1992’de aldığı kararla 17 Ekim’i Dünya Yoksullukla Mücadele Günü ilan etti.
Kara mizah bu olmalı gerçekten utanılacak bir durum.
Ülkemizdeki ekseri çoğunluk, kurtuluş savaşından daha beter bir yoksulluğa ve emekçi kesimler çaresizliğe, çocuklarımızı açlığa mahkûm edilen bir konuma sokuldular.
BM bu günü yoksullukla mücadele günü ilan etmiş ama bir yandan da saldırgan İsrail, terörist Hamas’ın akıl almaz saldırısı ile başlattığı kışkırtmaları bahane ederek Gazze’de yüz binlerce insanı açlığa, yoksulluğa, evsizlik ve yurtsuzluğa iterken masum canları da katlediyor.
Dünyanın gözleri önünde katliam yapılıyor ve emperyalizmin temsilcisi başta ABD ve yancısı İngiltere olmak üzere tüm batı bu vahşeti izlerken bizlerde bu göstermelik günü mü kutlayacağız?
Yaşamımda hiçbir zaman ikiyüzlü olmadım ve olmayacağım.
Bizler yoksullukla mücadele etmiyoruz. Aslında bile isteye teşvik ediyoruz..
Tek Adam Saray Rejimi, planlı ve programlı olarak halkları yoksullaştırarak, çaresiz bırakarak ve bir dilim ekmeğe muhtaç ederek verdiği sadakalarla kendine biat ettiriyor.
CHP bu konuda olumlu sözler söylüyor, açıklamalar yapıyor ama iç savaş içinde olduklarından dolayı dışarıdaki sorunları çözmekte veya kitlelere umut olmaktan uzak durumda kalıyor.
Uzatmaya gerek yok.
Dünyada ve ülkemizde sömürü düzeni var olduğu sürece yoksulluk bitmez.
Dünyayı kana boyayarak varsıllaşan devletler veya silah sanayinin ve uyuşturucu baraonlarının siyasete yön verdiği lanet olası uluslararası şirketleri var oldukça sömürü bitmez.
Dini siyasete alet ederek halkları sömüren; ihtiraslı, talancı Faşist iktidarlar var olduğu sürece yoksulluk bitmez.
Emek vereni, emekçiyi, üreteni, öğreteni ve hak edenleri yok sayan, tüm kurum ve kuruluşlar, işçisini sömürüp lüks içinde yaşayan sendikalar var olduğu sürece yoksulluk bitmez.
Ayrıca ağızları başka söyleyen, ama kendi yaşamlarında varsıllığı önceleyen, ailelerine tüm lüks ve şatafatı, halklar açken, çocuklarına servet harcamayı hak sayarken vede soldan dem vuranlar varken yoksulluk bitmez!!!!!
Velhasıl daha yüzlerce sayacağımız sebeplerle bizler gibi kendi değerlerimizi tüketenlere, soyup soğana çevirenlere, haklarımızı gasp edenlere, hırsızlara, yolsuzlara, sahtekârlara ve vicdansız adaletsiz ceberutlara itibar ettiğimiz sürece yoksulluk bitmez.
Umarım bir gün biter ama onu da ben göremem…
Ancak temenni ederim benim göremeyeceğimi çocuklarımız ve torunlarımız görsün yoksulluk yok olsun kimsenin helal lokması boğazına takılmasın.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yeni Slow Radyo