eliz edebiyat DERGİSİ’nin 169. ve 170. ci SAYISI ÇIKTI!

eliz edebiyat DERGİSİ’nin 169. ve 170. ci SAYISI ÇIKTI!

eliz edebiyat DERGİSİ’nin 169. SAYISI ÇIKTI! 2023 OCAK SAYISI İLE  eliz edebiyat  DERGİSİ, 15. YILININ BİRİNCİ AYINA GİRDİ! eliz edebiyat DERGİSİ’nin 169. SAYISI ÇIKTI!

Ocak 2023, 169. sayısı ile edebiyatseverlere seslenen eliz edebiyat dergisi, şiir-öykü-deneme, günlük ve çeviri türlerinde yeni ürünler sunmayı sürdürüyor. Başlangıçtan itibaren, usta kalemlerin yanı sıra, yeni (genç) imzaları, okurla buluşturmayı amaç edinmiştir. O doğrultuda, eliz edebiyat dergisi, Ocak 2023, 169. sayısı ile yine dopdolu ve yine özgündür, gelecekçidir…

Şimdiden sonraya, estetik (incelikli) izler ekmeli diyerek, toplumsal, ekonomik zorluklara direnen eliz edebiyat dergisi, yayın yolculuğunu kararlılıkla sürdürmektedir… Tüm “suskunluk suikastlarına”, yok sayılma benzeri olumsuzluklara ve karamsarlıklara rağmen, direnmeyi hayat ilkesi saymaktadır. İçeriğindeki ürünlerle birlikte, sağlık, huzur ve umut dilekleri taşıyan yeni sayısı, edebiyat çevrelerinin, okurların ilgisini beklemektedir. Temel davet; “Okumak iyi gelir!” savsözünü unutmadan, hayatın güzelliklerini paylaşmanın, umudu çoğaltmanın, sanatla anlama bürüneceğini not etmektedir. Her soruna karşı(n) sanatla ama öncelikle ilerici / aydınlanmacı sanatla savunma yapılacağını vurgulamaktadır.

Her edebiyat sanat yayını, aboneleri ve okurları, şairleri ve yazarları ile var olur… Dünyanın gözünde, yaşam uğruna dayanışma, paylaşma ve direnme belgesidir, gönüllü dergiler… Bu anlayış ve sorumlulukla yeni sayılara doğru ilerlemektedir eliz edebiyat… Bugün, edebiyatseverlerin ilgi ve desteği sayesinde 169.’a ulaştı… Her ayın ilk haftasında çıkan dergi, 15. yılında da, yazardan okura elçilik görevini sürdürdü…  Sürdürüyor…

Tüm okurların, yazarların ve şairlerin yeni yılını kutlarken, 15. yaşına giren eliz edebiyat’ın yolculuğuna eşlik etmelerini dilemektedir.

Ocak 2023, 169. sayı için emek ve ürün vermiş imzalar şunlardır (alfabetik soyadı sırasıyla):

Şaban AKBABA / Gülçin Yağmur AKBULUT / Heybet AKDOĞAN / Cihan BUÇAK / Bülent BULUT / Rezan ÇAKAR / Ünsal ÇANKAYA / Hasan ÇAPİK / Fikret ÇELİK / Fazlı ÇOBAN /

Joy DAVIDMAN / Faris KUSEYRİ // Nuri DEMİRCİ / Gonca DOLU / Bülent ELİTOK / Ediz Servan ERDİNÇ / Ceyhun ERİM / Yusuf FERHAT / Ahmet GÜNBAŞ / Hilmi HAŞAL / Mehmet İŞ / Berat KORKMAZ / Hülya KÖKSAL / Cevat OK / Hamit ORAL / Sema ÖZTÜRK / Samim SADIK / Halûk CENGİZ // Canan GÜRTUNCA SANLI / Günova SEPİN / Mustafa SEYFİ / Ertan ŞAHİN / Gönül TOKAYEVA.

Derginin Ocak 2023, 169. sayısını zenginleştiren kalemler ve ürünlerine dair içerik özeti aşağıdadır:

Ön kapakta;elizi” bulunan şair Mustafa SEYFİ, kapak içindeki fotoğraflı özgeçmiş ile tanıtılmaktadır. Şair, “KAR AĞIDI” başlıklı şiiriyle okuru selamlamaktadır.

Arka kapakta; ABD’li şair, Joy DAVIDMAN fotoğraflı biyografisi ile tanıtılmaktadır. Eliz 169. sayısında, şairin; “MUSKA”, adlı eseri okurla buluşturulmaktadır. Türkçesi, Faris KUSEYRİ’ye ait…

Arka kapak içinde, 1999 İstanbul doğumlu Berat KORKMAZ fotoğraflı özgeçmiş ve “YALNIZLIK SAPAĞINDA SADE!”, başlıklı şiiriyle tanıtılmaktadır. Genç şairin eserleri, eliz edebiyat dergisinde daha önce de yayımlanmıştır.

Hilmi HAŞAL; “MUSTAFA SEYFİ VE GÜNAH ŞİİR” yazısıyla okuma, deneme, belgeleme seyrüseferini sürdürüyor… Şairin Günah Çıkarma kitabından yola çıkarak edindiği izlenimleri not etmiş.  Yazıda, Mustafa Seyfi şiirinin içeriği irdelenmiş, yaşamın sözcüklerle bezenmiş anlam zenginliği incelenmiştir.

Samim SADIK / Halûk CENGİZ; “Edebiyat Günlüğü – 169” ile tarih sayfalarında, gün-gün yazı yolculuklarını anlatmayı sürdürüyor. Zamanın, 1882’deki nabzını tutarken, not edilmişler günlüğü aynı ilgi yatağında akmaktadır…  Hayat devam ediyor, diyerek!

Ahmet GÜNBAŞ; “ATİLA ER’DEN ÖZGE MEKTUPLAR” başlıklı kitap değerlendirme denemesini kaleme almış ve derginin 169. sayısına katkıda bulunmuş…

Ceyhun ERİM;  MASABAŞI NOTLARI – 11, genel başlığı altında sürdürdüğü günlük yazılarını, “Metin Güven’in Yayımlan(a)mamış Şiir Kitabı” ara başlığıyla Bursa’nın tanınmış şairi Metin Güven’in “Kanda Yaşıyoruz, Kanda Öleceğiz Ne Mutlu!” adlı çıkmamış kitabı anlatmış. Metnin ilgiyle okunacağı varsayılmaktadır.

Gönül TOKAYEVA; “TANRIÇALARIN İZİNİ SÜRERKEN – 6, (Hint Mitolojisinden)” yazı dizisine “Okuma Yazmanın Tanrıçası Saraswatı”  alt başlığında anlatarak devam etmiş. Mitolojiye ilgi duyanlar için kısa bir pasaj… Tadımlık!

Yunus YAŞAR; “ANILAR GALERİSİ”, üst başlığı altında sürdürdüğü anı-deneme yazılarında bu kez: “Her Dergi Bir Gün Batmak İçin Çıkar” Sözü Kime Ait Olabilir?” sorusuna yanıt bulma kapısını aralamış… Edebiyat tarihine ve sosyolojisine yakınlık duyan okurlar için ilginç bir konu!

Canan GÜRTUNCA SANLI; “ÇİÇEK BİLMEZ Kİ AÇARKEN SOLDUĞUNU” adlı deneme-inceleme yazısıyla Veysel Çolak’ın “Sokak, Kedi ve Çocuk” şiirini ele almış. Oldukça derinlikli ve uzun metnin  eliz edebiyat dergisinin okurlarıyla buluşması sağlanmış Aralık 168. sayısında…

Sema ÖZTÜRK;  “NADİDE” başlıklı öyküsüyle, derginin 169. sayısına katkıda bulunan yazarlardan…

eliz edebiyat’ın Ocak 2023, 169 sayısının (yukarıda anılanlar dışında) diğer şiirleri ise aşağıdaki imzalara ait: Şaban AKBABA / Gülçin Yağmur AKBULUT / Heybet AKDOĞAN / Cihan BUÇAK / Bülent BULUT / Rezan ÇAKAR / Ünsal ÇANKAYA / Hasan ÇAPİK / Fikret ÇELİK / Fazlı ÇOBAN / Nuri DEMİRCİ / Gonca DOLU / Bülent ELİTOK / Ediz Servan ERDİNÇ / Yusuf FERHAT / Mehmet İŞ / Berat KORKMAZ / Hülya KÖKSAL / Cevat OK / Hamit ORAL / Günova SEPİN / Mustafa SEYFİ / Ertan ŞAHİN.

Edebiyatseverlerin merakla ve keyifle okuyup değerlendirecekleri, paylaşacakları varsayılan özgün örnekler, eliz edebiyat dergisinin Ocak 2023, 169. sayısının değerli yüküdür…

Derginin iletişim adresini ve yasal sorumlularını gösteren zorunlu künye, arka kapak içinde yayımlanmaktadır.

Bursa, Mudanya‘da çıkmayı sürdüren eliz edebiyat dergisi, her ayki yeni sayısının duyurusunda, merak edenler, abone olmak, edinmek veya desteklemek isteyenler için, ayrıntılı bilgiler mönvermektedir. Dergi yönetimi, her sayıda aşağıdaki not ile edebiyat kamuoyuna seslenmekte:

eliz edebiyat dergisi, ticari bir yayın değildir! Toplu Dağıtımı Yapılmaz! Bayilerde, AVM’lerde, Kitapçılarda satışı yoktur. Abonelerin, edebiyatseverlerin katkısı, yönetimin kişisel çabaları ile yayınını sürdürmektedir. Dergiye ulaşmak, edinmek, destek sağlamak için en kolay ve doğru yol, abone olmaktır. Okuyarak, yazarak ve duyurup tanıtarak, yolculuğumuza eşlik edebilirsiniz! İlginiz, desteğiniz önemlidir! Şimdiden teşekkür ederiz!

ABONE OLMAK, EDİNMEK VEYA KATKIDA BULUNMAK İÇİN:

PTT şubeleri veya PTT matiklerden:

Hilmi Haşal – Posta Çeki Hesap No. 00 58 48 93

PTTbank İBAN: TR73 0080 7008 8130 0584  8930 01

veya

Vakıflar Bankası

Hilmi Haşal – İBAN: TR25 0001 5001 5800 2355 3231 31

Hesabına, destek, abone / katkı bedelini yatırabilirsiniz…

Yıllık abone ederi (12 sayı):

Yurtiçi: 300.00  (Üç Yüz) TL.

Yurtdışı: 50.00 (Elli) EURO

Tek sayı istekler: 30.00 TL karşılığı (taahhütlü posta veya kargo ile gönderilir)

Ayrıca; ayrıntılı yeni sayı bilgilerinin tekrarı:

www.elizedebiyat.blogspot.com

www02.facebook.com/hilmi.hasal 0 nj

https://www.wattpad.com/myworks/27024232549-eliz-edebiyat-mudanya-bursa

adresindeki “Duyuru – 169” metninin son bölümündedir.

YAYIN KURULU ADINA

Hilmi HAŞAL

eliz edebiyat DERGİSİ’nin 170. SAYISI ÇIKTI!

 **********

2023 Şubat SAYISI İLE  eliz edebiyat  DERGİSİ, 15. YILININ 2. AYINA GİRDİ! eliz edebiyat DERGİSİ’nin 170. SAYISI ÇIKTI!

Şubat 2023, 170. sayısı ile edebiyatseverlere seslenen eliz edebiyat dergisi, şiir-öykü-deneme, günlük ve çeviri türlerinde yeni ürünler sunmayı sürdürüyor. Dergimiz eliz edebiyat başlangıçtan itibaren, ustaların yanı sıra yeni imzaları okurla buluşturmayı amaç edinmiştir. O doğrultuda, eliz edebiyat dergisi, Şubat 2023, 170. sayısı ile yine dopdolu ve yine özgündür, gelecekçidir…

Şimdiden sonraya, estetik (incelikli) izler ekmeli diyerek, toplumsal, ekonomik zorluklara direnen eliz edebiyat dergisi, yayın yolculuğunu kararlılıkla sürdürmektedir… Tüm “suskunluk suikastlarına”, yok sayılmalara ve benzer olumsuzluklara, karamsarlıklara rağmen, direnmeyi hayat ilkesi saymaktadır. İçeriğindeki ürünlerle birlikte, sağlık, huzur ve umut dilekleri taşıyan yeni sayısı, edebiyat çevrelerinin, okurların ilgisini beklemektedir. Temel davet; “Okumak iyi gelir!” savsözünü unutmadan, hayatın güzelliklerini paylaşmanın, umudu çoğaltmanın, sanatla anlama bürüneceğini not etmektedir. Her soruna karşı(n) sanatla ama öncelikle ilerici / aydınlanmacı sanatla savunma yapılacağını vurgulamaktadır.

Her edebiyat sanat yayını, aboneleri ve okurları, şairleri ve yazarları ile var olur… Dünyanın gözünde, yaşam uğruna dayanışma, paylaşma ve direnme belgesi, gönüllü dergilerdir. Bu anlayış ve sorumlulukla yeni sayılara doğru ilerlemektedir eliz edebiyat… Bugün, edebiyatseverlerin ilgi ve desteği sayesinde 170’e ulaştı… Her ayın ilk haftasında çıkan dergi, 15. Yılında da, yazardan okura elçilik görevini sürdürdü…

Tüm okurların, yazarların ve şairlerin, eliz edebiyat’ın 15. yılında da yolculuğuna eşlik etmesini dilemektedir.

Şubat 2023, 170. sayı için emek ve ürün vermiş imzalar şunlardır (alfabetik soyadı sırasıyla):

Neslihan AĞRI / Rahmi ALİ / Zeynep ALİYE / Duran AYDIN / Mücahit AYGÖREN /

Ahmet Emin ATASOY / Mustafa BIYIKLI / Bülent BULUT / Tahir Musa CEYLAN / Rabia ÇELİK ÇADIRCI / Rezan ÇAKAR / Nuri DEMİRCİ / Bülent ELİTOK /  Oğuz ERDEN / Ceyhun ERİM / İbrahim EROĞLU / Şahin EROĞLU / Şükrü ESEN / Hasan EFE / Hilmi HAŞAL / Gülsüm HİSMATOVA / Özcan PERSKA //  Hasan ILDIZ / Meral AYDIN İPEK / Mehmet İŞ / Zeki KARAASLAN / İlhan KEMAL / Fahrettin KOYUNCU / Engin KÜKRER / Bahri LOŞ / Samim SADIK / Halûk CENGİZ // Funda SÜYÜR / Hüseyin PEKER / Eren ŞAHİN / Selami ŞİMŞEK / Necdet TEZCAN / Gönül TOKAYEVA / Metin TURAN / Onur UBAY / Yalçın ÜLKER / Yunus YAŞAR.

Derginin Şubat 2023, 170. sayısını zenginleştiren kalemler ve ürünlerine dair içeriğin bilgi özeti aşağıdadır:

Ön kapakta;elizi” bulunan şair Metin TURAN, kapak içindeki fotoğraflı özgeçmiş ile tanıtılmaktadır. Şair, “HİKÂYE UZUN” başlıklı şiiriyle okura seslenmekte…

Arka kapakta; Rusya, Başkırya (Başkurt) Cumhuriyeti’nden şair, Gülsüm HİSMATOVA, fotoğraflı biyografisi ile tanıtılmakta…  eliz edebiyat’ın 170. sayısında, şairin; “TÜM DÜNYAYAYI ÖYLE KUCAKLAMAK İSTİYORUM Kİ…” adlı eseri okurla buluşturulmaktadır. Türkçesi, Özcan PERSKA’ya ait…

Arka kapak içinde, 1996, Van doğumlu, Rezan KAÇAR fotoğraflı özgeçmiş ve “SENİN HARBİN VARDI, NİYE DURDUN?” başlıklı şiiriyle tanıtılmaktadır. Rezan ÇAKAR’ın şiirleri, eliz edebiyat dergisinde daha önce de yayımlanmıştı.

Hilmi HAŞAL; “Metin Turan ve Sabırsız Sabahlar” başlıklı deneme-inceleme yazısıyla, okuma, belgeleme seyrüseferini sürdürmekte… Metin Turan’ın şiiri ve edebiyat kişiliği dolayısıyla düşüncelerini paylaşmış.

Samim SADIK / Halûk CENGİZ; “Edebiyat Günlüğü – 170” ile tarih sayfalarında, gün-gün yazı yolculuklarını anlatmayı sürdürüyor. Zamanın, 1882’deki nabzını tutarken, not edilmişler günlüğü, aynı ilgi yatağında akmaktadır…  Hayat devam ediyor, diyerek!

Hasan EFE; “KARŞI KIYININ YANKISI: YUNAN EDEBİYATINDAN İKİ FARKLI ÖYKÜNÜN ÇÖZÜMLEMESİ” başlıklı deneme metniyle derginin 170. sayısına katkıda bulunmuş…

Ceyhun ERİM;  MASABAŞI NOTLARI – 12, genel başlığı altında sürdürdüğü günlük yazılarını, “Şu Bizim Tek Sokak Kitabına Ek” ara başlığıyla Fehmi Enginalp ve Alp Dağıtım hakkında anılarını dile getirmiş. “Anılar İçinden Geçip Giderken” ara başlığıyla ise yazar Erhan Bener hakkında anılarını anlatmış. Modern Türk Edebiyatının önemli ismini yâd etmiş… Yazının ilgiyle okunacağı varsayılmaktadır.

Gönül TOKAYEVA; “TANRIÇALARIN İZİNİ SÜRERKEN – 7, (Hint Mitolojisi)” yazı dizisine “Nilüfer Çiçeğinden Doğan Tanrıça Lakshmi”yi anlatarak devam etmiş. Mitolojiye ilgi duyanlar için tadımlık bir pasaj… Okunasıdır!

Hüseyin PEKER; “FERHAD GÜLSÜN: KARDAN ÖLÜ” başlıklı deneme, tanıtma yazısıyla eliz edebiyat dergisinin sayfalarını desteklemiş, Şubat 170. sayısında…

Necdet TEZCAN;  “ELEŞTİRİ, KAVGA…” başlıklı deneme yazısıyla, derginin 170. sayısına katkıda bulunmuş…

Yunus YAŞAR; “ANILAR GALERİSİ”, üst başlığı altında sürdürdüğü anı-deneme yazılarında bu kez: “Otuz Yıl Sonra Mehmet Kemal’e Bir Mektup Daha Yazmak Varmış”  ile okurlara, 12 Eylül 1980 sorasındaki baskıcı ortamı anlatmış… Edebiyat tarihine ve sosyolojisine yakınlık duyan okurlar için ilginç ve bilgi aktarıcı bir yazı-mektup!

eliz edebiyat’ın Şubat 2023, 170 sayısının (yukarıda anılanlar dışında) diğer şiirleri ise aşağıdaki imzalara ait: Neslihan AĞRI / Rahmi ALİ / Zeynep ALİYE / Duran AYDIN / Mücahit AYGÖREN / Ahmet Emin ATASOY / Mustafa BIYIKLI / Bülent BULUT / Tahir Musa CEYLAN / Rabia ÇELİK ÇADIRCI / Nuri DEMİRCİ / Bülent ELİTOK /  Oğuz ERDEN / İbrahim EROĞLU / Şahin EROĞLU / Şükrü ESEN / //  Hasan ILDIZ / Meral AYDIN İPEK / Mehmet İŞ / Zeki KARAASLAN / İlhan KEMAL / Fahrettin KOYUNCU / Engin KÜKRER / Bahri LOŞ / Funda SÜYÜR / Eren ŞAHİN / Selami ŞİMŞEK /  Onur UBAY / Yalçın ÜLKER.

Edebiyatseverlerin merakla ve keyifle okuyup değerlendirecekleri, paylaşacakları varsayılan özgün örnekler, eliz edebiyat dergisinin Şubat 2023, 170. sayısının değerli yüküdür…

Derginin iletişim adresini ve yasal sorumlularını gösteren zorunlu künye, arka kapak içinde yayımlanmaktadır.

Bursa, Mudanya‘da çıkmayı sürdüren eliz edebiyat dergisi, her ayki yeni sayısının duyurusunda, merak edenler, abone olmak, edinmek veya desteklemek isteyenler için, ayrıntılı bilgiler vermektedir. Dergi yönetimi, her sayıda aşağıdaki not ile edebiyat kamuoyuna seslenmekte:

eliz edebiyat dergisi, ticari bir yayın değildir! Toplu Dağıtımı Yapılmaz! Bayilerde, AVM’lerde, Kitapçılarda satışı yoktur. Abonelerin, edebiyatseverlerin katkısı, yönetimin kişisel çabaları ile yayınını sürdürmektedir. Dergiye ulaşmak, edinmek, destek sağlamak için en kolay ve doğru yol, abone olmaktır. Okuyarak, yazarak ve duyurup tanıtarak, yolculuğumuza eşlik edebilirsiniz! İlginiz, desteğiniz önemlidir! Şimdiden teşekkür ederiz!

ABONE OLMAK, EDİNMEK VEYA KATKIDA BULUNMAK İÇİN:

PTT şubeleri veya PTT matiklerden:

Hilmi Haşal – Posta Çeki Hesap No. 00 58 48 93

PTTbank İBAN: TR73 0080 7008 8130 0584  8930 01

veya

Vakıflar Bankası

Hilmi Haşal – İBAN: TR25 0001 5001 5800 2355 3231 31

Hesabına, destek, abone / katkı bedelini yatırabilirsiniz…

Yıllık abone ederi (12 sayı):

Yurtiçi: 300.00  (Üç Yüz) TL.

Yurtdışı: 50.00 (Elli) EURO

Tek sayı istekler: 30.00 TL karşılığı (taahhütlü posta veya kargo ile gönderilir)

Ayrıca; ayrıntılı yeni sayı bilgilerinin tekrarı:

www.elizedebiyat.blogspot.com

www.facebook.com/hilmi.hasal

https://www.wattpad.com/myworks/274232549-eliz-edebiyat-mudanya-bursa

adresindeki “Duyuru – 170” metninin son bölümündedir.

YAYIN KURULU ADINA

Hilmi HAŞAL

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?