Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e Özlüce’de Büyük İsyan!

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e Özlüce’de Büyük İsyan!

Özlüce Mahallesi’nde faaliyet gösteren dört işletmenin canlı müzik ruhsatının Nilüfer Belediyesi tarafından iptal edilmesi üzerine, işletme sahipleri Başkan Turgay Erdem‘e adeta isyan etti. Belediye zabıtası, çevrede oturanlar tarafından şikayet gelmesi sebebiyle bu kararın alındığını işletmelere beyan etti. İşletme sahipleri ise aynı bölgede faaliyet gösteren ve başkanın kardeşi tarafından işletilen bir mekana ayrıcalık yapıldığını iddia ettiler.

https://www.chtmedya.com/

Zamanında canlı müzik ruhsatı alırken, altında faaliyet gösterdikleri apartmanlardan onay aldıklarını ifade eden işletmeciler, ortada bir yargı kararı olmadan, göstermelik bir kaç şikayetle alınan bu ruhsat iptali kararının keyfi olduğunu düşünüyorlar. Başkan Turgay Erdem’in kardeşi Semih Atlı’nın işletmeci olduğu Meze Özlüce’nin çok daha gürültülü canlı müzik yayını yapmasına ve çevreden onlarca şikayet dilekçesi verilmesine rağmen belediye tarafından hiç bir işlem yapılmadığını öne süren işletmeciler, çifte standart uygulandığından yakınıyorlar.

Belediye keyfi davranıyor
Bölgedeki bazı mekanların canlı müzik ruhsatı olmadan çok rahat faaliyet gösterdiğini, bazı mekanların da alkol ruhsatı olmadığı halde hiç bir sorun yaşamadığını iddia eden Leyla Fasıl işletme sahibi Leyla Polat, “Ben açarken bütün evraklarımı tamamlayıp alkol, TAPDK, canlı müzik ruhsatı ve işletme ruhsatımı kanunlara ve nizamlara uygun şekilde aldım. Hiç birinde bir açık bırakmadım. Apartmanın onayıyla aldım ama buna rağmen, bana sanki burada farklı şeyler yapılıyor muş gibi bir baskı uygulanıyor.  Zaten müşterimiz yok, iki aydır biz müşterisizlikten kırılıyoruz. Biz dört mekan günah keçisi seçildik. Çevredeki bütün mekanlarda her gece canlı müzik yapılmaya devam ediyor ve onlara hiçbir yaptırım uygulanmıyor.  Onların da bir kısmının ruhsatları var, bir kısmının yok. Burada bir kayırma var, o kayırmaların sebebini de biliyoruz. Müzik ruhsatı olmayan müzik yapıyor, alkol ruhsatı olmayan alkol satıyor. Biz her şeyimizi kanunlara uygun aldığımız halde ruhsatlarımızın tümünü bize pat diye zabıta geliyor ve ‘ruhsatlarınız iptal oldu’ diyor. Artı 100 bin liraya yakın da bir ceza yedik. Nilüfer Belediyesi’ne defalarca gitmemize rağmen karşımızda hiçbir muhatap bulamadık. Bize çok yakın bir lokasyonda Nilüfer belediye başkanımızın kardeşine ait olan bir mekan var ve burada her gün çift davul çalınmak üzere müzik yapılıyor ve bangır bangır ses geliyor. Biz dışarıya çıktığımızda bu sesleri dinliyoruz. Bizi eğer bu şekilde cezalandırıyorlarsa, diğer mekanları da cezalandırsınlar. Ya herkese ruhsat verilsin, ya da herkesin ruhsatı geri alınsın.  Benim hak ettiğim ruhsatı elimden alıyorsa, diğerlerini de alacak. Ben tekrar ruhsat çıkartmak zorunda değilim. Dört sene önce dünyanın parasını verdim. Şu an bir ruhsat çıkarması 50 bin liralara dayanıyor. Ben, benden alınan hakkımı istiyorum, lütfen ekmeğimize dokunmayın” dedi.

Başkan elini vicdanına koysun!
Vira Balık işletme Sahibi Ahmet Güler ise dört tane mekanın müzik ruhsatlarının iptal olduğunu hatırlatarak, “Bu müzik ruhsatı bizi yerle bir etti. Sanatçılarımız gitti, sazlar gitti, personel gitti, sahne bomboş. Başka mekanlar müzik yayını yapıyor. Turgay Erdem’in yeri Meze Özlüce gümbür gümbür yapıyor maşallah. Allah daha iyi etsin yaptıkları işte gözümüz yok ama bir yere sırtını dayayıp bizim ruhsatlarımızı iptal ettirmesinler. Başarılı olan yapsın. Biz bu başarıyı yaptık ama maalesef başarımızı gördüler ve bizim müzik ruhsatımızı iptal ettiler. Dükkanı görüyorsunuz, ben 6 ay önce buraya 3 milyon TL para harcadım. Bence başkanın elini vicdanına koyması lazım. Bu dört tane esnaf ne yapıyor, ne yiyor, ne içiyor, bunların personelleri ne yiyor, ne içiyor, burada kaç kişi çalışmış, kaç kişi çıkmış? Vicdan olarak bence Turgay Erdem başkanımızın buna el atması lazım. Şu anda çok mağduruz. Personel maaşını ödeyemiyoruz, sigortalarını ödeyemiyoruz, vergimizi ödeyemiyoruz, aynı zamanda kiralarımız var, şu anda batmış durumdayız” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?