Zeki Baştürk Yazdı; BİRLİKTE SÖYLÜYORUZ

Zeki Baştürk Yazdı; BİRLİKTE SÖYLÜYORUZ

Köşe yazarımız Zeki Baştürk kaleme aldığı yazıda,

Ne güzel bir sözcüktür birliktelik. Birlikte söylemek, birlikte iş yapmak, birlikte başarmak, birlikte mutlu olmak. Ne büyük hazdır birlikte söylemek, ne büyük mutluluktur birlikte başarmak.
Birlikte olmak, yanyana olmak, eşdeğer olmaktır.

Birlikteliğin, yanyana olmanın, eşdeğer olmanın en güzel ve en somut örneğini yaşadık bu akşam. Yer Merinos Atatürk Kültür Merkezi. Orhangazi Salonu. İğne atsan yere düşmeyecek bir kalabalık. Konsere ilgi büyük. Dinleyicilerin çoğu ayakta. Kimileri koridorlarda merdivenlere oturmuş.

Konserin adı Birlikte söylüyoruz. Konser, koronun söylediği uşşak şarkılarla başladı. Koro, ilk olarak
“Gamzedeyim deva bulmam,
Gemim geliyor baştan ve
Telgrafın telleri ” gibi coşkulu ve neşeli şarkıları seslendirdi.

Koroda Aylin Şengün TAŞÇI , Bekir ÜNLÜATAER, Cengizhan SÖNMEZ, Elif GÜREŞÇİ, Esra İÇÖZ, Melihat GÜLSES, Münip UTANDI, Neval GÜLEÇ, Şennur DİNLEYEN ve Umut AKYÜREK gibi sevilen, beğenilen ve tanınmış şarkıcılar vardı. Onlara Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi ogrencileri eşlik ettiler.

Konserin bir özelliği, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin, tanınmış sanatçılarla birlikte. söylemeleriydi. Müzik terimiyle DÜET yapmalarıydi. İşin en güzel yanı, en çok alkış alan yeni ogrencilerin, degme sanatçılara taş çıkartacak denli başarılı olmalarıydı.

Sesleri, düet yaptıkları sanatçıların sesleriyle uyumlu ve onlar kadar güçlüydü. Sanatçıların alçakgönüllü davranışları, öğrencilere yaklaşımı da o denli güzel ve olumluydu. Birlikte söylediler, birlikte eğlendiler, birlikte başardılar ve birlikte mutlu oldular.

Bu dinletiden çıkarılacak sonuçlar olduğuna inanıyorum. Hangi alan olursa olsun, birlikte yapılan bir işin sonunda başarı var, mutluluk var. Aydınlık bir gelecek için bu birlikteliği sağlayalım.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?