Bursa’nın Tarihini Ayağa Kaldırma Vizyonunda Hanlar İhmal Edilmemeli!

Bursa’nın Tarihini Ayağa Kaldırma Vizyonunda Hanlar İhmal Edilmemeli!

Cemil Aydın, bu kez restorasyon çalışmaları uzayan İç Fidan Han’ı ele aldı. Kent için saygın muhalefetiyle tanınan ve şehir için yapılması gerekenleri yapıcı üslup ve eleştirileriyle dile getiren geçmiş dönem Osmangazi Meclis üyesi Cemil Aydın, “İç Fidan Han’da başlatılan çalışmalar artık tamamlanmalıdır” dedi.

Aydın; “2014 yılı. Osmangazi Belediye Başkanlığı açıklaması. “Proje hazırlıklarının tamamlanmasının ardından başlatılacak çalışma ile İç Fidan Han’ın içerisindeki kalıntılar bir bir ortaya çıkartılarak, İç Fidan Han arkeoparka dönüştürülecek. Doğu cephesinden yeni bir kapı açılarak, Fidan Han’ın yaya aksına açılması hedefliyoruz. Böylece, Fidan Han ve çevresi turistik bir alan özelliği kazanacak”

Gelinen noktada süre epey uzamış görünmektedir. İnanıyor ve biliyoruz ki Osmangazi Belediye Başkanlığının malî ve teknik yapısıyla, kabiliyeti bu çalışmayı hakkıyla tamamlamaya yeterlidir.
Ve de artık projenin bir an önce tamamlanması gerekmektedir. Zira; Fidan Han’ın çalışma yapılan doğu bölümündeki görüntü tarih ile örtüşmemektedir.” dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?