“BUYAZ (Bursa Yazın ve Sanat Derneği) İHSAN ÜREN ŞİİR ÖDÜLÜ – 2022”  YARIŞMASININ SONUCU AÇIKLANDI

“BUYAZ (Bursa Yazın ve Sanat Derneği) İHSAN ÜREN ŞİİR ÖDÜLÜ – 2022” YARIŞMASININ SONUCU AÇIKLANDI

Bursa’nın tanınmış şairlerinden, İhsan Üren adına düzenlenen “BUYAZ İHSAN ÜREN ŞİİR ÖDÜLÜ 2022” yarışması sonuçlandı. Seçici Kurulu, Nuri Demirci, Ayten Mutlu, Hilmi Haşal, İlyas Tunç ve Zehra Betül Yazıcı tarafından oluşan yarışmada, katılımcılara ait 75 (yetmiş beş) eser değerlendirildi.  “BUYAZ İHSAN ÜREN ŞİİR ÖDÜLÜ 2022”  ödülünü,, şair GÖKHAN ARSLAN, Tebeşir Bahçesi adlı eseriyle kazandı. Sekiz yıl önce (12 Ekim 2014) aramızdan ayrılan usta şair-yazar, eğitimci İhsan Üren’in anıldığı toplantıda, yarışma sonuçları açıklandı, gerekçeli karar şiir kamuoyuna duyuruldu…

Ödül Töreninde, Ödülü düzenleyen Şair İhsan Üren’in ailesi, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü ve BUYAZ Derneğinin yönetici ve üyeleri, şairler, yazarlar, İhsan Üren’in öğrencileri ve arkadaşları hazır bulundu. BUYAZ Yönetim Kurulu üyesi yazar Nursel Aras’ın sunduğu etkinlik, şairin yaşam öyküsünü anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı. BUYAZ üyesi şairler; Gülsüm Işıldar, Elif Burcu Özkan ve Esra Dökmen İhsan Üren’in şiirlerinden örnekler okudu… Ardından da açılış konuşmasını Nilüfer Belediye Başka Yardımcısı Zafer Yıldız yaptı. İhsan Üren’in ailesi adına oğlu Altan Üren, yarışmanın karar süreci, düzenleme amacı ve sonucu hakkında konuştu, katılımcılara ve jüri üyelerine, BUYAZ yönetimine, Nilüfer Belediyesi görevlilerine teşekkür etti. BUYAZ Başkanı Bülent Elitok, Derneğin, İhsan Üren adını yaşatmak ve Türk Şiirine yeni eserler ve şairler kazandırmak için, şairin ailesi (Kızı Esin Üren Çakır ve oğlu Altan Üren) tarafından ortaya konmuş niyeti ve kararı desteklediğini belirtti. Bu yıl ilki düzenlenmiş olan yarışmanın seçici kurul tarafından belirlenen sonucunu ve gerekçesini açıkladı. Yarışmaya kitap ve dosya gönderen tüm katılımcılara teşekkür etti, şair Gökhan Arslan’ı kutladı.

Şair İhsan Üren’in anıldığı diğer konuşmaların ardından, ailesi adına Esin Çakır, Nilüfer Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız ve BUYAZ Derneği adına Başkan Bülent Elitok, birlikte,  “BUYAZ İHSAN ÜREN ŞİİR ÖDÜLÜ 2022”nü  Gökhan Arslan’a sundular.

Karaman Dernekler Yerleşkesinde yapılan ödül töreninde, şairin Ailesi, öğrencileri ve şiir severler bir araya geldi. İhsan Üren’in yaşamı, şairliği ve insancıl dünya görüşüne dair anılar paylaşıldı. Bursa’dan anlamlı bir şiir ödülü ülkemizin şiir-edebiyat ortamıyla buluştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?