Zeki Baştürk Yazdı; TANZANYA’DAN ZİYARETÇİ VAR

Zeki Baştürk Yazdı; TANZANYA’DAN ZİYARETÇİ VAR

Köşe Yazarımız Zeki Baştürk’ün yurt dışından misafiri geldi. Duygularını kaleme aldığı yazıda Zeki Baştürk; “Mücevher Bostancı, Tophane Endüstri Meslek Lisesi Döküm Bölümü mezunu. 1989 yılında bitirmiş okulu.

Bursa’da dikiş tutturamayınca yurtdışında almış soluğu. Sibirya’da başlamış işe. Oranın soğuğunu iliklerine dek duyumsamış. Ateş yerine soğukta pişirmişler balıkları. Gökyüzünün bu denli yakınlığını burada görmüş. Beş yıl kalmış burada.

Birleşik Arap Emirliklerine geçmiş sonra. Abu Dabi’de geçmiş üç yılı. Sonra Tanzanya’ya geçmiş. Yedi yıldır da bu ülkede çalışıyor. Ailesinin geçimini ailesinden uzakta çalışarak sağlıyor.

Tanzanya, Afrika’nın doğusunda bir ülke. Hint Okyanusu’nda kıyısı olan bu ülke bir İngiliz sömürgesi. Dünya’da toprakları en geniş ülkelerden biri.

Yıllık izne gelmiş Mücahit. Yıllık izninde beni görmek istemiş bu değerbilir güzel insan.

Ailesinin yaşadığı Gürsu’dan kalkıp gelmiş. Mütareke Meydanı’nda buluştuk. Bir Tophane mezunu Aslı’nın kafesine gittik. Aslı, Tophane EML , Dokuma Bölümü mezunu. İşletmeci olmuş. Güleryüzlü, canayakın bir işveren.

Bu Temmuz sıcağında soğuk limonlu sodalarımızı içtik. Tophane ile ilgili anılarımızı tazeledik. Bu güzel söyleşiden sonra bir balık lokantasında sürdü söyleşimiz.

Şuna bir kez daha tanık oldum ki Tophane’li olmak bir ayrıcalıktır. İster girişimci olsun isterse emekçi. Her biri kendi alanında başarılı. Ama herşeyden önce insandırlar. Onlar bizim gururumuz.

Teşekkürler Aslı. TEŞEKKÜRLER MÜCEVHER BOSTANCI. “

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?