MASKE BİZİ SALGINDAN KORUR MU?

MASKE BİZİ SALGINDAN KORUR MU?

Köşe yazarımız Cüneyt Bülent Şeker son yıllarda vatandaşın takması için zorunlu kıldığı maskenin gerçek yüzünü yazdı. Şeker; “Tarihin hiç bir döneminde maske; “Kendini korumak için” takılmamıştır. Kendi mikrobundan başkasını korumak için takılmıştır.
Mesela ameliyat yapan doktorlar açık yaraya TÜKRÜKLERİ SIÇRAMAMASI için takarlar, onu da çok sık değiştirirler, hem doktorların taktığı maskeler farklı ve kalitelidir,
Yine sürekli öksüren verem hastalarıda kısa süre ve yakın temas halinde takarlar, ancak verem bakteri temelli bir hastalıktır, covit ise virüs temellidir.
Virüsler bakteriler gibi havada bir süre dahi olsa yaşayamazlar, yani virüs cansız ortamda ölüdür, canlıdan canlıya (öpüşmek gibi suratına hapşurmak gibi) bir fiil ile geçebilirler.
Hem sonra virüsler için maske delikleri çok büyüktür, bildiğiniz gibi maskenin 4 yanı da açıktır, yani taktığınız piyasa maskesi virüslerin giriş çıkışını durdurmaz.
Biyolojik-kimyasal silahlarından korunmak için takılan maskeleri filmlerden hatırlayın, çok komplikedir, çevresinden hava geçirmez ve ağır filtreleri vardır.
Ancak sağlıklı insanın maske takması da zararlıdır, hele elyaftan (petrol çamurundan) yapılmış, denetimi de düzgün yapılmayan bu maskeleri…! Ciğerleriniz minik plastik parçaları ile dolar, daha az oksijen solursunuz, daha fazla karbondioksit solursunuz, bu da bağışıklık (İmmünite)
sisteminizi baskılar, aslında insanı asıl hastalıklara karşı koruyan bu sistemdir, antikor ve lokositlerin savaşıdır.
Ayrıca maskenin ön kısmıda nemli olduğu ve sık sık ellediğiniz için havadaki bakterileri tutar ve ciğerlerinize almanızı sağlar.
Covit, İnfluenza hastalıkları aslında büyük çoğunluk ile insana el ile bulaşır, maske de rahatsız ettiği için el temasını arttırır ve bulaşa hizmet eder.
Covit ve nezle, grip, influenza türü hastalıklardan korunmak istiyorsanız asıl dikkat etmeniz gereken şey EL TEMİZLİĞİ VE ELİ AĞIZ BURUN KISMINA götürmemektir.
Bize diretilen bu maskeler para ile satılır, burda ciddi bir rant vardır ve çıkar sahiplerin bu rantın devamını ister.
Ancak şu anda mesele bu kadarda basit de değildir, bu maske bir KÖLELİK VE İTAAT SEMBOLÜ olarak (Ve insan haklarını yerle bir etmek için) İNSANIN EŞYA KADAR KIYMETİ OLMADIĞI YENİ DÜNYA DÜZENİNİ DAYATMAK İÇİN bize baskılanmaktadır.
Salgın bu düzeni maskelemek için daha çok algı ile ayakta tutulmaktadır.
İnsanlar bu noktada bir seçim yapmak durumunda, bu seçim özgür bir insan olmak ile köle olmak arasındaki seçimdir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?