GÖRKEMLİ BİR KONSER DAHA

GÖRKEMLİ BİR KONSER DAHA

Mudanya Lezzet Şenliği kapsamında düzenlenen bir etkinliğe katıldık dün akşam. Mütareke alanında düzenlenen açık hava konseri izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Salih Berkmen’in şefliğinde hicaz şarkılarla başladı konser.

Al goncayı deremedim , Gönül penceresinden , Körfezdeki üç beş güzel  adlı üç hicaz şarkı ile başlayan konser, daha ilk başta konserin keyifli geçeceğini gösteriyordu.

Koronun girişinden sonra solistler geçidi başladı. Makam yine hicazdı.

Gün gelir de beni , Hiç bir şeyde gözüm yok, Sevemez hiç kimse seni

gibi şarkılar seslendirildi.  İlginç yanı şarkıların düet biçiminde seslendirilmesiydi. Kadın ve erkek solistlerin birbirlerine serenat yaparcasına şarkıları yorumları çok ilgi çekti ve beğenildi.

Konserin sunucusu, güçlü sesiyle bir hicaz tango şarkıyı yorumladı.

Bir çapkına vurgunum, adlı tango, dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Tangonun ardından yine düet tarzında şarkılar okundu.

Bir gün karşılaşırsak,  Neşelerle dolmak ister,  Karagözlüm efkarlanma gel gayri, adlı şarkılar genç solistlerce seslendirildi. Gençlerin , TSM ‘ne ilgi duymaları oldukça önemli ve mutluluk  verici.

Solistler geçidi değişik makamlardaki şarkılarla sürdü. Rast makamındaki “Bir bakış baktın kalbimi yaktın”; Muhayyer kürdi makamında; “Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini” ; Acemkürdi  makamında ; “Fikrimin ince gülü ” adlı şarkılara coşkuyla eşlik edildi  ve beğeniyle dinlendi.

Kürdili  hicazkar makamındaki şarkıya alandaki tüm dinleyiciler katıldı. ” Seni benden alamazlar ” derken  sevgiye sahip çıktıklarını ve ne denli kararlı olduklarını gösterdiler.

Şevket feza makamındaki şarkı

“Ömrümüzün baharı  birlikte geçsin ” şarkısı ise sevmenin tek kişilik değil birlikte anlam kazandığının somutlaşmasıydı .

Bu güzel poyraz akşamında sevgi, güzellik , mutluluk estiren koro , kente özgü besteyle noktaladı konseri. ” Mudanya  güzeli, zeytin gözlü yar” şarkısına tüm Mudanyalı’lar eşlik ediyordu.

Sazlara değinmeden geçemiyeceğim. Onca konser dinledim. Buradaki saz sanatçıları kadar coşkulu olanlarını görmedim. Öylesine içten, öylesine coşkulu çalıyorlardaki tüm dinleyicileri coşturdular. Hepimizin içi kıpır kıpır kaynadı.

Konser, TRT sanatçısı Nusret Yılmaz’ın  birbirinden güzel ve birbirinden hareketli şarkılarıyla sona erdi. Serin bir Mudanya akşamında bu güzel şarkılarla içimiz ısındı.

Emeği geçenleri yürekten kutlarım.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?