Dünyada hiçbir mazlumun ezilmesine göz yummamalıyız!

Dünyada hiçbir mazlumun ezilmesine göz yummamalıyız!

Kim ne anlatırsa anlatsın, İslam’ın iki ana kuralı vardır:
1-Ahlak
2-Adalet
Ama bu iki unsur hücrelerimizi yönetmede ne kadar etkili?
Türk Devleti olarak çocuklarımıza kendi tarih ve kültürünü,savaşçı genlerini öğretemiyorsak, bilme,öğrenmeye açlığı; töresine, örf-ahlakına uygun yaşamayı, sosyal adaleti savunup yaymayı bir yaşam biçimi haline getiremezse işte kolayca yaşadığımız bu coğrafya kaderimiz olur; yüksek vergi, pahalı et, akaryakıt, yetersiz asgari ücret, çalışmadan yorulmadan, üretmeden zengin olma isteği de kader olur… Bakın “Ukrayna’da insanlık ölüyor” diyorlar ya ne kadar doğru!
Çünkü o insanlık;
Afrika’da aç bırakılmış,
Bosna’da tecavüze uğramış,
Doğu Türkistan’da unutulmuş,
Filistin’de terk edilmiş,
Çeçenistan’da görmezden gelinmiş,
Hocalı’da duyulmamış,
Irak’ta aldatılmış,
Myanmar’da yakılmış ve en son
Suriye’de ölmüştü zaten!
Zalim zalimdir; adının Kapitalizm veya kominizm olması neyi değiştirir ki? Mazlum mazlumdur; adının O veya bu olmasının, siyah beyaz olmasının ne önemi var ki?
Bu dünyada her zaman insanlık ölüyorsa ve hep baronlar kazanıp halk ölüyor sürünüyorsa!
Biz dünyada hiçbir mazlumun ezilmesine göz yummamalıyız. Güzel ülkemde, 4.000 Müftü, evet dört bin İlçe Müftüsü. İl sayısı kadar il müftüsü, bu kadrolarda çalışan Binlerce Din adamı, 150 bin civarı imam bir o kadar müezzin, onlarca (72) tarikat 10-15 bin kuran Kursu
Onlarca ilahiyat fakültesi ki sayıları eğitim fakültesi sayısından fazla, binlerce İmam hatip lisesi var ama bu millet hala gerçek islamdan uzak yaşamakta. Bu kadar yatırıma rağmen neden adalet ve ahlak istenilen düzeyde değil?
Ayrıca üniversitelerimizde 35-40 kadar tarih bölümü var. Yüzlerce Tarih profesörü, binlerce tarih öğretmeni var ama bu millet tarihini bilmiyor. Acaba yanlış nerede?
Allah yine de devletimize zarar vermesin

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?