CHP Bursa’dan bir ilk! 1923’ten bu yana şehrin siyasi müzesi gibi…

CHP Bursa’dan bir ilk! 1923’ten bu yana şehrin siyasi müzesi gibi…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, CHP Bursa İl binasındaki dikkat çeken değişimi ve gerçekleştirilen bir ilki bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu bilgileri verdi:

Kendisi de söyledi… Türkiye’de başka bir örneği olmayan çalışma CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca tarafından yaşama geçirildi.

Önce…

Tapusu alınan Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki CHP İl Başkanlığı geniş çaplı restorasyonla yerleşimi yeniden planlanırken, toplantı salonu genişletildi.

Genişletilirken de…

Duvarlar ve kolonlar CHP’nin Bursa geçmişini sergileyen fotoğraflar, gazete kupürleri, bilgi notlarıyla kaplandı. Ortaya da, yalnızca CHP’nin değil, 1923’ten bu yana Bursa’nın siyasi müzesi gibi bir salon çıktı.

Duvarlarda…

CHP İl Basın Danışmanı Tayfun Çavuşoğlu’nun haftalarca Şehir Kütüphanesi ve gazete arşivlerinde yaptığı çalışmalar, eski il başkanlarından Erhan Sevimli’nin kitap hazırlığından alıntılar, SHP dönemi başkanlarından Mithat Kırayoğlu’nun arşiv desteği yansıyor.

Yine…

Eski il başkanları Kemal Demirel, Gürhan Akdoğan, Metin Çelik, Şahin Gençal ve Şadi Özdemir’in yanı sıra; Nuri Erbak, Turgut Bulut, Engin Özendes, Güven Gürdere, Ali Şefik Şener gibi partinin sembolü olmuş isimlerinin ailelerinden alınan anı fotoğrafları var.

Olay, Bursa Hakimiyet, Doğru Hakimiyet, Hakimiyet, Milletindir Hakimiyet sayfaları arasında insan kendini zaman tünelinde hissediyor.

Üstelik…

Duvarlar yanlızca CHP fotoğrafları ve gazete kupürleriyle dolu değil. 1924’te CHP’nin Bursa’da kuruluşundan itibaren tüm süreçlerin bilgilendirmesi var.

Örneğin…

1924’teki Kurucu İl Başkanı Dr. Fikret Onuralp’ten bugüne, aradaki Halkçı Parti, SODEP ve SHP dönemleri dahil tüm il başkanları sıralanıyor. Aynı şekilde, CHP’nin kuruluştan bugüne tüm milletvekilleri ve senatörleriyle belediye başkanları yer alıyor.

Hatta…

Bursa’nın kartpostallardaki sembolü Atatürk Anıtı’nın 29 Ekim 1931’deki açılışı bile duvarlardaki Bursa’nın siyasi tarihi müzesinde sergileniyor. Bursa CHP’deki önemli gelişmelerle liderlerin ziyaretleri de duvarda.

Açıkçası…

Yaşayan en eski CHP İl Başkanı Erhan Sevimli ile SODEP/SHP dönemi il başkanı Mithat Kırayoğlu ve bir grup meslektaşımıza, CHP İl Başkanı İsmet Karaca’nın gezdirdiği salonu siyasal Bursa tarihi adına etkileyici bulduk.

Karaca’nın saha gözlemi: İktidar eriyor

Adeta… Bursa’nın siyaset müzesi gibi olan duvarlarda anılarımızı tazeledikten sonra CHP İl Başkanı İsmet Karaca ile sohbet ettik.

Saha gözlemini paylaştı:

“İktidar partisi ciddi erime yaşıyor. En çok oy aldıkları mahallelerde bile tepkiler arttı.”

Bir iddiası da şu:

“Besaş ekmeği çok iyi. Fakat vatandaş büfe önünde kuyrukta beklerken fabrikalara binlerce ekmek verilmesi yanlış.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?