BAHÇELİ’DEN  DİYANET’E  TAM DESTEK

BAHÇELİ’DEN DİYANET’E TAM DESTEK

Yargıtay’ın , açılış töreninde Diyanet İşleri Başkanının dua etmesini eleştirenlere Bahçeli çok kızmış. Tam destek verdiğini ve arkasında durduğunu söylemiş. Ormanlar, dua ile söndürülüyor. Dua ile yağmur yağdırılıyor. Seller, dua ile önleniyor.

Adalet , dua ile sağlanıyor, ekonomi dua ile düzeliyor. İşimiz Allah’a kalmış. Bahçeli, Diyanet İşleri Başkanını niye destekler? Niçin tam destek verir? Bahçeli , temsil ettiği düşünceleri ne kadar biliyor? Bildiğım kadarıyla Ziya Gökalp , Türklüğü ve Türkçeyi savunan bir şair ve yazar, bir düşünür ve bir sosyolog. ” Türkçülüğün Esasları” adlı kitabında Türklüğün erdemlerini, Türk kültürünün özelliklerini tüm ayrıntılarıyla anlatır. Düşüncelerini şiirlerinde de net biçimde anlatır.

” Turan ” adlı şiirinde ; ” Vatan, ne Türkiye’dirTürkler’e ne Türkistan Vatan büyük ve müebbed bir ülkedir: Turan ” diyerek Türklerin sınırlarını genişletir. Sonsuz bir ülke olarak tanımlar yurdu. Bu ütopik, bu gerçekleşmesi olanaksız ülke kavramı, yaşanan gerçek olaylar nedeniyle değişime uğrar. Ülkemiz, pek çok ulus tarafından işgal edilir. Meclis dağıtılır, milletvekilleri sürgüne gönderilir. Ziya Gökalp, Turan özleminden vaz geçer; Anadolu ‘nun kurtarılmasını ister.

Elimizde kalan iller, Ansdolu toprağı gerçek bir yurt , gerçek bir yurttur. Bunun için de bir kurtarıcı bekler. ” Çobanla Bülbül” şiirinde duygularını şöyle dile getirir. ” Çoban dedi: Ülkeler hep gitse de Kopmaz benden Anadolu ülkesi” Bu dileğini yüzyılın en büyük lideri Mustafa Kemal ve silah arkadaşları gerçekleştirir. Anadolu’yu Türklèr’e yeniden kazandırır. Yurdumuz, düşman işgalinden kurtulur. Yeni bir devlet kurulur. Cumhuriyet ilan edilir. Devrimlerle birlikte çağdaşlaşma atılımları başlar. Mustafa Kemal’in Tam Bağımsız Türkiye özlemi yaşama geçirilir.

Ziya Gökalp’in “Vatan ” adlı şiiri Mustafa Kemal’in özlemleriyle birebir örtüşür. Ne diyor Ziya Gökalp? “Bir ülke ki camiinde Türkçe ezan okunur, Köylü anlar manasını namazdaki duânın. Bir ülke ki mektebinde Türkçe Kur’ân okunur. Küçük büyük herkes bilir buyruğunu Hüdâ’nın. Ey Türkoğlu, işte senin orasıdır vatanın!” Türkçülüğün felsefesini bilen , en büyük savunucusu, şair ve yazar Ziya Gökalp’in “Vatan ” anlayışını Bahçeli ne kadar biliyor? Ne kadar özümsemiş?

1924 yılında vefat eden ozan, camilerinde Türkçe ezan okunan, namazda anadili Türkçe ile dua edilen, okullarında Türkçe Kuran okunan bir ülke özlüyor. Tanrının buyruklarını herkesin anlayabildiği bir ülke. Diyanet İşleri Başkanı , her konuda fetva vermeye başladı. Ekonomi, eğitim, teknoloji, adalet , sağlık vb. Her konuda bilgili. Her konuda uzman. Bahçeli’ye öneririm. Tarihimizi iyi öğrensin. Savunduğu ideolojinin düşünürlerini iyi okusun ve onları iyi anlasın. Sonra da kimin arkasında durduğunu bir kez daha gözden geçirsin. Bilmeden, bilgi olmadan yorum yapmak kimseyi yüceltmez.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?