Kestel’in Orman Arazisine Katı Atık Depolama Merkezi Kuruluyor! MHP Gurubu Köylülere Destek Verdi, Köylüler; “İstemiyoruz! Sonuna Kadar Direneceğiz!”

Kestel’in Orman Arazisine Katı Atık Depolama Merkezi Kuruluyor! MHP Gurubu Köylülere Destek Verdi, Köylüler; “İstemiyoruz! Sonuna Kadar Direneceğiz!”

Nisan oturumunda gündeme gelen; Bursa Büyükşehir Meclis haziran ayı oturumunda AK Partili meclis üyelerinin oyu ile kabul edilen Kestel-Erdoğanköy’de yapılması planlanan tesise yöre halkı karşı. Kestel Erdoğanköy Mahallesi Ada 1551, orman arazisi içinde bulunan- Çingen Konağı mevki- 17 bin metre kare alan içine Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Katı Atık Depolama Merkezi kurulması için ilk adım haziran birleşiminde atıldı. MHP Büyükşehir Meclis Gurubu köylülerin yanında adım attı. Köy sakinleri ise bu tesise kesinlikle karşı. Geçtiğimiz aylarda köy derneği ve muhtarı Büyükşehir Bürokratları ile görüşerek projeye neden karşı olduklarını anlatmış, görüşmelerden bir sonuç alınamamıştı.

MHP Yıldırım-Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Mustafa Engin Kargılı; “Kestel-Erdoğan mahalle sakinlerinin bu tesisi istemediğini biliyoruz. Bununla ilgili olarak mahallenin imamı dahil mahalle sakinlerinin görüşünü aldık. Yöre sakinlerinin talebi ve bizce haklı olan sebeplerini dikkate alarak Büyükşehir Meclisi’nde ret oyu kullandık. MHP Gurubu olarak vatandaşımızın, hemşehrilerimizin taleplerini dinliyor, haklı gerekçeler üretilerek bir projeye karşı hareket ediliyorsa vatandaşımızın yanında yer alıyoruz. Karar alındı, bu saatten sonra nasıl bir yol izlenilerek projenin yapımı durdurulur. Bunu bilemem. Ama biz MHP olarak Bursa’nın sigortası olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. Yeter artık başka köy mü yok.
    Hep kötü projeler Erdoğan köye
    Daha ne yapacaksınız.
    Meralarımız Bir Bir elimizden alınıyor
    Zaten üretilen üründen hakettigimiz kazanç ları sağlayamıyoruz hayvancılığa da alın elimizden olsun bitsin. 600 yıllık geçmişi olan köyümüzü bunu hak etmiyor.
    Bunların hesabı gün gelir görülür.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?