İkinci el araç alacaklar dikkat! Kilit isimden fiyat uyarısı!

İkinci el araç alacaklar dikkat! Kilit isimden fiyat uyarısı!

‘’Yaz mevsiminin gelmesi ve kademeli açılma ile ikinci el piyasası hareketlenecektir. Kademeli normalleşmenin başlamasıyla birlikte ertelenen talepler satışa dönmeye başladı; İkinci elde düşen fiyatlar tekrar yükselişe geçebilir.” Otomotiv piyasasındaki sıcak gelişmeyi Bursa da sektörün kendi alanında lider kuruluşlarından olan Reba Otomativ San Tic Ltd Şti sahibi Recep Batuhan Özkan ile değerlendirdik. 

Özkan, her sene bayram öncesi dönemde piyasada bir hareketlilik yaşandığını, ancak bu yıl kısıtlamaların da etkisiyle vatandaşların taleplerini ertelediğini söyledi. Özkan; “İkinci el otomobil pazarı Mart ayıyla birlikte üst üste 6’ncı ayını düşüşle geçirdi. 2020 yılının ilk dört ayında 1 milyon 973 bin 977 adet olan ikinci el pazarı 2021’in ilk dört ayını 1 milyon 469 bin 785 adetle kapattı. Yani pazarda toplamda yüzde 25 oranında bir daralma yaşandı. Şimdi kademeli olarak kısıtlamaların sona ermesi ve yaz mevsiminin de gelişiyle piyasanın hareketleneceğini düşünüyoruz.” dedi.

Dünya genelinde araç üretiminde yaşanan çip krizinin kısa ve orta vadede sıfır araç üretim ve tedariğini sekteye uğratacağının altını çizen Özkan; ‘’Bu durumda ikinci el otomobile talebin artacağını öngörüyoruz. Bu veriler ışığında, Haziran ayından itibaren piyasanın hareketleneceğini ve bu hareketliliğin de yıl boyu süreceğini söyleyebiliriz’’ dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?