Nilüfer Çayı, Tüm Pisliği ile Can Çekişen Marmara’ya Akıyor!

Nilüfer Çayı, Tüm Pisliği ile Can Çekişen Marmara’ya Akıyor!

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, müsilaj sorunu nedeniyle can çekişen Marmara Denizi’ni hatırlattı, Marmara’yı kirleten en önemli unsurlardan biri olan ve zehir saçan Nilüfer Çayı’nı bir kez daha gündeme getirerek yetkilileri göreve çağırdı.Nilüfer Hatun Köprüsü üzerinden Nilüfer Çayı’ndaki son durumu paylaşan CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, yaşanan kirliliğe isyan etti.

Kayışoğlu, şöyle konuştu:

“Nilüfer Çayı’nın halini görüyorsunuz. Yıllardır gündeme getiriyoruz. Ama yetkililer maalesef gereken işlemleri yapmıyorlar. Hazır Marmara Denizi çığlık atıyorken, sessizce öldüğünü haykırıyorken Nilüfer Çayı’nı size göstermek istedim.”

“NİLÜFER ÇAYI, TÜM KİRLİLİĞİ İLE CAN ÇEKİŞEN MARMARA DENİZİ’NE AKIYOR”

Nilüfer Çayı Uludağ’dan doğuyor ve 103 kilometre boyunca 55 köyden geçerek Marmara Denizi’ne dökülüyor. Özellikle sanayi, merdiven altı boyahanelerin atıklarıyla simsiyah oluyor. En son Marmara’ya dökülüyor. Marmara Denizi çığlık atıyor, oksijensiz kaldım diyor.

“MARMARA DENİZİ YOK OLURSA ÇEVRESİNDEKİ YAŞAM DA YOK OLACAK”

Bilim insanları Marmara Denizi yok olursa etrafındaki yaşamın da yok olacağını ve 25 milyon insanın buralarda yaşayamayacağını söylüyor. Birçok salgına örneğin kolera salgınına da neden olabilir.

“NEHİRLER, ATIKLARIN BIRAKILACAĞI ÇÖPLÜKLER DEĞİLDİR!”

Yetkililere sesleniyorum! CArtık bu çevre sorununa biran önce el atın. Fabrika sahiplerine de sesleniyorum. Bu dereler, bu nehirler, bu çaylar atıkların atılacağı çöplükler değildir. Bu nehirler insanların yaşam kaynağıdır. Bitkilerin, canlıların, doğanın yaşam kaynağıdır. Bu kar hırsından vazgeçip arıtmaya dönük yatırımlar yapsınlar istiyoruz. Çevre Bakanlığı başta olmak üzere yetkililer denetimlerini arttırmalı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?