Bursa’ya önemli hızlı tren haberi!

Bursa’ya önemli hızlı tren haberi!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, dünkü eleştirel yazısının ardından, Bursa’ya yapılması planlanan önemli bir ulaşım projesinde yaşanan olumlu bir gelişmeyi bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yeni gelişmeyi yazısında şu şekilde paylaştı:

Bu sütunlarda… Ağustos 2015 tarihli bilgi notu nedeniyle yaptığımız “hızlı trende 6 yılda arpa boyu yol alamadık” yorumu üzerine konuyla ilgili pek çok dosttan mesaj aldık.

Aslında…

Arpa boyu yol alamadığımızı, 2012’de temeli atılırken yüksek hızlı tren olan hattın yük taşımacılığı için YHT kategorisinden çıkarılıp yüksek standartlı demiryolu hattına dönüştürülmesinin gerileme anlamına geldiğini söylerken haksız da değiliz.

Nitekim…

9 yıldır altyapı çalışmalarında henüz tüneller bitmedi, bazı bölgelerde yoldan geçenlere görkemli görüntü veren viyadükler tamamlanamadı. İstasyon inşaatları ve ray serme işlemlerine ise hiç başlanamadı.

En kötüsü…

Gözle görülür olanlar da çalışma Balat’tan Gölbaşı’na kadar olan bölgede kaldı. Gölbaşı’ndan öteye geçilemedi, Yenişehir-Osmaneli hattında daha yeni şantiye kuruldu.

Yine de…

Hızlı tren hasretlik olsa bile Bursa kamuoyunun heyecanla beklediği bir proje.

Bu nedenle…

Ulaştırma Bakanlığı zaman zaman hızlı trende 2023 hedefi açıklıyor, planlamanın buna göre yapıldığını söylüyor. Yatırım programında böyle hedef belirlendiğini elbette biliyoruz. Fakat bugünkü çalışma hızı ve yaklaşımla hızlı tren için en iyi niyetli ihtimalle 2030 öncesinin zor göründüğü de ortada.

Biz de…

Açıklamalara karşın gözlemlerimizi paylaşınca, konuyla ilgili dostlardan bazı yeni bilgiler geldi. O bilgiler arasında, yeni umut ya da yeni gelişme olarak yorumlanabilecek iki haber var.

Birincisi…

Hattın yapımı için kredi verecek uluslararası finans kuruluşu temsilcilerinin 2 hafta önce gelip 2 gün süreyle çalışma bölgelerinde incelemeler yaptıkları ve olumlu izlenim edinerek ayrıldıkları notu ulaştı.

İkincisi…

İhaleyi kazanan müteahhit firmanın çalışma temposunu hızlandırmak için eleman alımı yapacağı, bunun için teknik çalışan CV’si toplamaya başladığı bilgisi geldi.

Hadi inşallah.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?