Renault fabrikası üretime bir kez daha ara verecek!

Renault fabrikası üretime bir kez daha ara verecek!

Oyak Renault, tedarik sıkıntısı gerekçesiyle üretime 40 gün ara vereceğini duyurdu. Renault, bileşen tedarikinde yaşanan küresel krizin Türkiye’ye de yansıdığını gerekçe göstererek üretime geçtiğimiz aylarda bir hafta ara vermiş bazı aylarda bu ara iki hafta şeklinde olmuştu.

Oyak Renault, “Bileşen tedarikinde yaşanan küresel krizin Türkiye’ye de yansıdığı” gerekçesiyle üretime 40 gün ara vereceğini duyurdu.

Oyak Renault yönetimi yaptığı açıklamada haziran ayının 16’sında başlayarak 26 Temmuz’a kadar sürecek şekilde, araç fabrika direktörlüğü departmanlarında ve ilgili yan birimlerde üretime yaklaşık 40 gün ara vereceğini duyurdu. Diğer bölümler de hesaba katıldığında üretimdeki duruşlar farklı zamanlarda 12 Haziran’da başlayıp 23 Ağustos’a kadar sürüyor.

Konuyla ilgili konuşan bir Renault işçisi, “Otomobil sektöründeki tedarik krizi devam ediyor. Bu krizin sonucunda birçok fabrika üretimi durdurma kararı aldı. Bizim fabrikada da ara ara üretim duruyordu. Şimdiki duruş daha uzun olacak. Duruşlarda maaşlar kısa çalışma ödeneği üzerinden yatırılıyor. Ama kısa çalışma ödeneğinin biteceği tarih belli. Bizdeki duruş bunun üzerinde, sonrası ne olacak bilmiyoruz. Maaş ödemeleri neye göre yapılacak belirsiz. Anlaşılan bu tedarik krizi uzun süre devam edecek gibi görünüyor. O yüzden en az 2 ay kadar daha belli aralıklarla üretimin duracağı söyleniyor. Kısa çalışma ödeneğinin uzayıp uzamayacağı da belirsiz” dedi.

Metal iş kolunda yaklaşan toplu iş sözleşmesi sürecine de değinen işçi, “2021 eylül sözleşmesi yaklaşıyor. Sendikacıların ne yaptığı belli değil. Ne bu krizle ilgili ne de sözleşme hakkında bir bilgilendirme yapılıyor. Temsilcilere sözleşme ile ilgili soru sorduğumuzda verilen cevaplar ‘Her şey olabilir, daha belli değil’ şeklinde oluyor. Ortada taslak bile yok. Salgının arkasına saklanarak süreci götürmek istiyorlar” dedi.

Renault fabrikasında yaşanacak duruş tarihleri şöyle:

Araç fabrika direktörlüğü departmanlarında ve ilgili yan birimlerde 16 haziran-26 temmuz tarihleri arası üretim olmayacak.

Şasi montaj ve batarya montaj hatlarında, araç fabrika direktörlüğü çalışmasına paralel olarak, 16 haziran-26 temmuz tarihleri arası üretim olmayacak.

MM11 motor montaj hattında 12 haziran- 5 temmuz arası ve 31 temmuz-16 ağustos tarihleri arası üretim olmayacak.

MM85 motor montaj hattında 16 haziran-30 haziran ve 31 temmuz ile 16 ağustos tarihleri arası üretim olmayacak

Dökümhane departmanında 12 haziran-5 temmuz ve 31 temmuz ile 16 ağustos tarihleri arasında üretim olmayacak.Vites kutusu montaj hattında 16 haziran- 29 haziran ve 5 ağustos ile 23 ağustos tarihleri arasında üretim olmayacak.

Unknown 4

BursaMuhalif.com/Haber Merkezi/ Uğur ÖKDEMİR

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?