SANDALCILAR RAHAT NEFES ALDI

SANDALCILAR RAHAT NEFES ALDI

Kumla Kayık Sahipleri ve Amatör Balıkçılık Dayanışma Derneği kurulduğu tarihten günümüze kadar Kumla mahallesinde Amatör balıkçılık yapan sandal sahiplerinin haklarını savunmak için bir çok adımlar atmıştı.

Kumla mahallesine sandal barınağı inşa etmek için bir çok yetkili mercilere başvurularını yapmışlar ancak içinde bulunduğumuz pandemi şartları nedeni ile barınak inşaatı için yetkililer tarafından çözüm bulunamamıştı.
2021 yaz sezonu başında denize tonozla gelişi güzel  bağlanan tüm sandalların toplanacağının açıklanması ardından .Sandal sahiplerinin mağduriyetini ortadan kaldırmak amacı ile yetkili mercilerle görüşülerek Kumla sahilerinde yüzmeye elverişli olmayan yerlere tonozlar atılarak sandalların belli yerlerde toplanması konusunda Yerel yönetimler ve sahil güvenlikle anlaşmaya vararak ortak bir çözüm bulmuşlardır.
Bugün Kumla mahallesi’nin Kumla Kayık Sahipleri ve Amatör Balıkçılık Dayanışma Derneğini ziyaret eden yetkililerle  bu konu hakkında bilgi  alışverişi yapılmıştır .
Görüşmeler sonrasında Dernek Başkanı Uğur Gök şöyle dedi:

Marmara bölge amiralimiz, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık , 25.ci bot komutanımız ve cankurtaran ekiplerimiz eşliğinde hızlı bir görüşme gerçekleştirdik. Gerekli onaylar alındı ve karara bağlandı. Bayramdan sonra sahil güvenlik, cankurtaran ve derneğimizle birlikte çalışarak tonozlarımız yüzmeye kapatılacak alanlara çekilecektir. Kural dışı tonoz atan ve sandalını bu tonozlara bağlayan sandal sahiplerine cezai işlem uygulanacaktır. Bu kararın tüm sandal sahiplerine hayırlı olmasını temenni ediyorum diyerek sözlerine son vermiştir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?