NİDAPARK KÜÇÜKYALI PROJESİNDE TÜM TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYECEK UZUNLUKTA TESİSAT UYGULAMASI YAPILDI

NİDAPARK KÜÇÜKYALI PROJESİNDE TÜM TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYECEK UZUNLUKTA TESİSAT UYGULAMASI YAPILDI

Şehirleşme kavramının vazgeçilmezleri arasında yer alan karma projeli yaşam alanları, modern bir görünümün yanı sıra kullanışlı alt yapı hizmetiyle de sorunsuz bir yaşam vaat eder. Emlak Konut güvencesinde ve Tahincioğlu’nun iş birliğiyle hayata geçirilen Nidapark Küçükyalı projesi de bu bilinçle tüm mekanik tesisat imalat sürecini ÜÇAY Elektromekanik firmasına emanet etti. Firma, İstanbul Anadolu Yakası’nın en büyük karma kullanımlı projesi olarak hayata geçecek olan Nidapark Küçükyalı’nın içerisinde yer alacak tüm yapıların mekanik çözüm ortağı oldu.

Kaliteli yaşam alanlarının oluşturulması adına hayatımızda artık çok önemli yer edinen karma projeler, tüm ayrıntıların tek tek düşünülmüş olmasıyla büyük konfor sağlıyor. Bu çerçevede, hayata geçen projelerin iyi tasarlanmış ve noksansız tamamlanmış olması gerekiyor. Nidapark Küçükyalı projesinde de alanında en iyiye imza atmak adına tüm çözüm ortakları özenle seçildi ve tüm planlama bu minvalde yapıldı.

Projenin tüm mekanik tesisat imalatını üstlenen ve bu konuda başarılı işlere imza atmış olan Üçay Elektromekanik Genel Koordinatörü Eyüp Arar, konuyla ilgili olarak şu önemli detaylara değindi, “Nidapark Küçükyalı projesinin tüm mekanik tesisat imalatlarını üstlenmiş bulunmaktayız. Proje genelinde bulunan konut, ofis, ticari alanlar, cami, okul gibi sosyal yapıların; ısıtma, soğutma ve havalandırma tesisatları, yangından korunma tedbir uygulamaları, sıhhi tesisat ve doğalgaz tesisatı, pasif yangın durdurucu sistemleri ve sismik sistemlerin proje revizyonlarını ve uygulamalarını yapmaktayız. Proje, genel itibari ile çok büyük bir alana yayılmış ve içerisinde konut, ofis, alışveriş caddesi üzerinde bulunan ticari alanlar, eğitim kurumu ve ibadethane gibi çok çeşitli yapılardan oluşmaktadır. Mekanik tesisat disiplinleri birbirinden ayrı gibi düşünülse de aslında aynı alanlarda birbiri ile senkronize şekilde tasarlanıp işletilmesi; mühendislik ve emek istemektedir. Bu noktada Üçay Elektromekanik olarak biz; projede farklı yapılardaki tecrübelerimizi bir araya getirerek zor görünen süreci de başarıyla yönetebileceğimizi göstereceğiz. Bunun yanı sıra, İstanbul’un en güzel lokasyonlarından birinde yer alan ve yüksek prestijli bir projede mekanik çözüm ortağı olarak tercih edilmemizin gururunu yaşıyoruz.”

Yeni projelere temiz enerji kaynakları da entegre edilmeli

Projenin tamamlanması için kullanılan toplam boru metrajının 11 bin kilometre olduğunu dile getiren Eyüp Arar, “14 konut bloğu, 4 ofis kulesi, eğitim kurumu, ibadethane ve 350 metre uzunluğundaki alışveriş caddesiyle geniş bir alana yayılan proje toplamda 650 bin metrekare inşaat alanı bulunmaktadır. Her detayı en ince ayrıntısına kadar hesaplanan projede; 1 proje müdürü, 1 dizayn ofis şefi, 6 saha (makine) mühendisi, 4 saha (makine) teknikeri, 3 ofis mühendisi olmak üzere 280 kişiden oluşan, biri kendi alanında uzman kadromuzla görev almaktayız. Üçay Elektromekanik olarak 14 sene gibi kısa bir geçmişle böylesine büyük bir projenin altından kalkmış olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Hedefimiz kendi tecrübe ve uzmanlık alanlarımızı genişleterek, ülke geleceğine katkı sağlayacak önemli projelerde yer almaktır. Ayrıca, önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerji kaynaklarının ve çevreci teknolojilerin projelere daha fazla entegre edilmesi gerektiğinin farkındayız. Bu sebeple de yapılacak projelerde güneş enerjisi kullanılarak üretilecek her türlü enerjinin; hem dizayn hem de uygulama kısmında aktif rol alarak, yüksek verimlilikle tasarlanacak binalara Üçay Elektromekanik imzasını atmayı planlıyoruz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?