Bursa’da büyük kamulaştırma! Hak sahiplerinden ilk tepki…

Bursa’da büyük kamulaştırma! Hak sahiplerinden ilk tepki…

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesi kapsamında ‘acele kamulaştırma’ kararı alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla alınan ve Resmi Gazete’de yayımlanan karar gereği, Hanlar Bölgesi’nde 8 adada onlarca parsel kamulaştırılacak. Peki, hak sahipleri acele kamulaştırma kararına ne diyor?

enBursa.com’da Fikr-i Takip programı ile farklı konuları işleyen Ahmet Ersan, taşınmazları için acele kamulaştırma kararı alınan hak sahiplerine mikrofon uzattı…

Proje kapsamında toplam 5 bin 969 metrekare kamulaştırılacak alandan 1016 metrekarelik alanın kamulaştırması tamamlanmıştı.

Proje alanı üzerindeki 500’e yakın hak sahibinden 101’i ile anlaşma sağlanırken, kalan 400’e yakın hak sahibi ile de görüşmeler devam ediyordu.

Toplam 21 bin metrekarelik yıkım gerektiren alanın 5 bin 100 metrekaresinde yıkım işlemlerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, kalan yaklaşık 16 bin metrekarelik alanda sürecin hızlanması için ‘acele kamulaştırma’ sürecine başvurmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar Resmi Gazete’de yayımlanırken, Büyükşehir Belediyesi kamulaştırma kapsamındaki alanlarla ilgili tespit davalarıyla ilgili süreci zaman kaybetmeden başlatacağını açıkladı.

400’e yakın hak sahibi, 16 bin metrekare kamulaştırılacak alan…

Mülk sahipleri; boşaltılacak alanın kot farkının da kullanılarak zemin altına 2 katı otopark olmak üzere 2 katı ticari toplam 4 kat, ön cepheden ise 2 katlı 58 bin metre karelik ranta odaklı bir proje gerçekleştirileceğini iddia ettiler. Salgın sürecinde ise Cumhurbaşkanlığı makamının üzerinden kamulaştırma yapılmasına ise tepki gösterdiler. Önceki kamulaştırma davalarını kazanan mülk sahiplerini ise korkutan çürük raporu ile sahibi bulundukları işyerleri ve konutların yıkılarak bedelsiz ellerinden alınması.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?