Thodex vurgun için ünlüleri de kullanmış

Thodex vurgun için ünlüleri de kullanmış

Kripto para piyasası yerli borsa Thodex skandalı ile çalkalanırken, Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in, ünlü isimleri de vurgun için kullandığı ortaya çıktı.

Kripto para dünyası dolandırıcılık iddiasıyla sarsılıyor. Geçtiğimiz günlerde 2 milyon Dogecoin dağıtacağını açıklayarak dikkatleri üzerine çeken kripto para borsası Thodex kullanıcılarının sistemden paralarını çekemediği belirtildi.

Son 24 saattir internet sistemlerini kapatan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer‘in, yaklaşık 2 milyar dolarlık kripto para ile yurt dışına çıktığı iddia ediliyor.

Sayılarının yaklaşık 391 bin olduğu tahmin edilen mağdurların avukatlarından Oğuz Evren Kılıç, Thodex’in kurucusu olan Koinex adlı şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer’in dün akşam saat 18’de İstanbul Havalimanı’ndan yurtdışına çıkış yaptığını tespit ettiklerini belirterek, “Birkaç gündür para transferlerinde sorun yaşandığını Özer’in avukatı bize iletti. Son olarak site tamamen kapatıldı. Mağdurlar arasında panik başladı. Bulundukları illerde cumhuriyet savcılıklarına suç duyuruları yapıyorlar” dedi.

Thodex’in vurgun için magazin dünyasının ünlü isimlerini de kullandığı ortaya çıktı. Ünlüler, geçtiğimiz yılın Aralık ayında Thodex’in tanıtımı için kırmızı elbiselerle poz vermiş.

Pınar Deniz, Mine Tugay, Bahar Şahin, Simge, Zeynep Sever Demirel, Özge Ulusoy, Deren Talu ve Ebru Şallı gibi 8 ünlü isim Thodex için objektif karşısına geçmişti. Thodex’in reklam yüzü olan ünlüler, bu kareleri de sosyal medya hesaplarından da paylaşmıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurularının ardından Thodex, hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan soruşturma başlattı. Şirketin yetkilileri hakkındaki soruşturma kapsamında, borsa çalışanlarının ifadesi alınıyor.

Sabah saatlerinde de şirketin merkez ofisinin bulunduğu Kadıköy’deki binaya polis geldi. Polis incelemenin ardından binadan ayrıldı.

Bu arada Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in ise 20 Nisan Salı günü saat 19.50’de Arnavutluk Tiran’a gittiği belirlendi.

Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer’in yaklaşık 2 milyar dolarlık kripto varlıkla dün akşam saat 18.00’de İstanbul Havalimanı’ndan yurt dışına çıktığı aktarıldı. Dün yaptığı açıklamayla işlemlere birkaç gün süreyle kapandığını duyuran borsanın kullanıcılarının savcılığa suç duyurusunda bulunduğu bildirildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Özer hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma başlattı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?