Uluslararası Müzik Yarışmasında Bursa Sürprizi… Birincilikle Bursa’nın Gururu Oldu…

Uluslararası Müzik Yarışmasında Bursa Sürprizi… Birincilikle Bursa’nın Gururu Oldu…

“İsrail’ de organize edilen 13 ülke ve 30 şehirden katılımcının bulunduğu 7. Uluslararası Müzik Yarışmasında, ülkemizi ve Bursa’mızı başarıyla temsil eden kuzum Dora Berru Güzel, enstrüman dalında 1. lik ödülü olmak üzere toplamda 3 ödüle layık görüldü.” sözler Berru’nun annesi Serpil Durgut Güzel’e ait. Dora Berru Güzel; Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi. Dora’nın aldığı ilk başarı değil, Dora’nın başka başarıları da var.

Dora; profesyonel müzik kariyerine 6 yaşında başladı. 6 yıldır aktif olarak piyano eğitimi alıyor. İlkokulda 4. Sınıfta Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano ana Sanat Dalı bölümünü kazandı. Ortaokulda yetenek avcısı Elena Çekiç ile tanışması müzik kariyerinde dönüm noktası oldu. 3 yıldır Elena Çekiç tarafından profesyonel piyano eğitimi almakta. Piyano hocası Elena Hanim in yönlendirmesi ile 2020 yılında Uluslararası yarışmalarda boy göstermeye başlayan Dora Berru Güzel, İspanya Tenerife’ de düzenlenen Uluslararası yarışmada 3.lük, Antalya’da düzenlenen Uluslararası yarışmada 2. lik ve en son katılmış olduğu 3. Uluslararası yarışmada da kendi dalında 1.lik ödülü ile birlikte toplamda 3 ödüle layık görüldü. Bundan sonraki süreçte de müzik kariyerinde lise eğitimini Almanya’da devam etme hayali ve ülkemizi temsil etmeyi hedefliyor Dora Berru Güzel.

Yarışma sonrası görüşlerini sorduğumuz anne Güzel; ” Emeği, sabrı ve ilgisinden dolayı hocamız Elena Çekiç’e sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Azimle inanarak çalışmanın mükafatı diyebileceğimiz bu yarışmanın sonucunda güzel ülkeme, canım Bursa’ma böylesine güzel bir ödül kazandırabilmenin gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?