Park Açılışına Siyasilerden Sert Tepki! “Salgının Tavan Yaptığı Zamanda Park Açılışıyla Hemşehrilerimizin Sağlığını Neden Tehlikeye Attınız!”

Park Açılışına Siyasilerden Sert Tepki! “Salgının Tavan Yaptığı Zamanda Park Açılışıyla Hemşehrilerimizin Sağlığını Neden Tehlikeye Attınız!”

Vaka sayısının 12 kat arttığı Bursa’da Büyükşehir’in yaptırdığı parkın törenle hizmete girmesine siyasilerden sert tepki.  Günlük corona virüsü vaka sayısı, son 2 ayda 12 kat artan Bursa’da Büyükşehir Belediyesi park açılışı yaptı. Belediyenin, vatandaşa açılışa katılmaları için SMS attı. Corona virüsü salgını haritasında çok riskli iller arasında olan Bursa’da vaka sayısı son 2 ayda 12 kat artarken, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin park açılışı tepki çekti.

SOSYAL MESAFE SIFIR…

Büyükşehir Belediyesi’nin Yıldırım Bağlaraltı Mahallesi’nde BUSKİ’ye ait su depolarının bulunduğu alandaki duvarların kaldırılmasıyla açığa çıkan yaklaşık 20 bin metrekare alana kazandırdığı park hizmete açıldı. Çocukların da bulunduğu park açılışında sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği görüldü. Yıldırım Belediyesi’nin vatandaşlara gönderdiği SMS’te, “Bugün 12:31 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bağlaraltı Parkı açılışı yapılacaktır. Siz değerli hemşehrilerimizi yanımızda görmekten mutluluk duyarız” ifadeleri yer aldı.

Sosyal Mesafe Kuralları’nın uygulanmadığı açılışa siyasilerden peş peşe tepki mesajları geldi. Genç Parti İl Başkanı Tuncer Mutlu; “Beton Bursa, Yeşil Bursa’ya dönsün diyoruz. Belediyelerin park açılışlarını ve yatırımlarını da bu niyetle yakından takip ediyoruz. Lakin; pandeminin tavan yaptığı bir dönemde sosyal mesafe kurallarınında çok uygulanmadığı bir park açılış yapılmasını yadırgadık! Azami dikkat, azami dikkat! diyoruz.” dedi.

DSP İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı; “”Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın sıkıntılı bir bölgesine park yapmış. Türkiye’nin en borçlu belediyesi kendi imkanları ile bir teşekkülünün duvarlarını yıkarak park kazandırmış. Bundan mutluluk duyarız. Ancak; açılış amacı ile pandemi ile kavrulurken insanları oraya toplayıp üstüne üstlük 45 dakika nameli nutuklar çekerek bekletmek! Bu şık olan bir tavır değil.” dedi.

Milliyetçi Cumhuriyet Parti İl Başkanı Nejat Sular; “Belediyelerin öncelikli görevi hizmeti vatandaşla buluşturmalarıdır. Büyükşehir işini halletmiş bölgeye park yapmış. Buraya kadar herşey güzel de; niye yüzlerce kişiyi mahallelerden taşıyarak o açılışı bu pandemi şartlarında şova çeviriyorsun! Pandeminin vatandaşın gırtlağına düştüğü bir anda bunu da şova dönüştürmek!” dedi.

Türkiye Değişim Parti İl Başkanı Bülent Çelik; “Yeni bir park yapılmış, Yıldırımlı hemşehrilerimize hayırlı olsun. Açılışı davul zurna ile salgının en hızlı yayıldığı bir zamanda gerçekleştirmek, oraya gelen vatandaşlarımızın sağlığını da tehlikeye atmak, nasıl bir mantık, nasıl bir düşüncedir?” dedi.

GDP İl Başkanı Zeki Baştürk; “Büyükşehir’in ekonomik olarak çektiği sıkıntıları biliyoruz. Buna rağmen bir park kazandırmış. Ancak; açılış adı altında yaptıklarını bir eğitimci olarak kabul etmem mümkün değil. Bir öğretmen bu açılış görüntüleri nedeni ile “Sayın bakanım, ben okulumda öğrencilerimle yüz yüze eğitim yapamazken, sağlık çalışanlarımız canla başla çalışırken, esnaf kan ağlarken bu görüntülere ne diyorsunuz?” şeklindeki tepkisindeki ızdırabı hissetmemek mümkün mü? ” dedi.

Memleket Hareketi İl Başkanı Güner Aklan; “Türkiye’nin hizmet üretememe de ilk sıralara aday olan Büyükşehir’in en çok ihtiyaç çekilen noktada bir park kazandırmış. Hayırlı olsun. Ama; o parkın açılışı için yapılan organizasyondaki görüntüler sadece bizi değil tüm Bursalıları sanırım incitmiştir. Pandemi ile boğuşurken bu görüntüler, tribün şovuna benzeyen açılış ne kadar şık olmuştur, takdiri Bursa kamuoyuna bırakıyorum.” dedi.

Gelecek Parti İl Başkanı Alpaslan Yıldız; “Belediyeler vatandaşa hizmet için vardır, bu kapsamda açılışı yapılan parkımızın Yıldırımlılara hayırlı olmasını diliyorum. 18,5 yıldır iktidar olan partinin üyelerinin bu türdeki açılışlardaki şatavata verdikleri önemi hep birlikte bu parkın açılışı ile gördük. Pandemi şartlarının en sert estiği bu günlerde kurallara uyulmayan bu açılışın sıkıntılarını ilerleyen günlerde yaşamamayı diliyorum.” dedi.

Saadet Parti İl Başkanı Mehmet Atmaca; “Bir damla yeşili büyüteçle aradığımız Bursa da Büyükşehir’in çabalarıyla bir park kazandırılmış, Yıldırımlılara hayırlı olsun. Ancak; açılışta insanları Bursa’nın farklı bölgelerinden park bölgesine taşıdıklarıyla ilgili bazı duyumlar aldık. Eğer böyle birşey de yaptılarsa pandeminin en kızgın döneminde açılışa getirmelerini yadırgadım.” dedi.

Demokrat Parti İl Başkanı Çağrı Kaplan; “Bursa’nın nüfus olarak en yoğun bölgesi olan Yıldırım’daki park bölgeye hayırlı olsun. Konut yoğunluğunun hissedilir bir derecede olduğu Yıldırım’a daha fazla park ve yeşil alanlar yapılmalı. Büyükşehir’in açılış programındaki organizasyonu basın yoluyla izledik, üzüldük. Vatandaşlarımız pandemiden dükkan kapatırken düğün gibi bir açılış yapılması, parktaki çoluk çocuk insani yoğunluk. Bu görüntüleri hoş karşılayamayız.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?