Stiller üstü bir tasarım anlayışı: Define Atelier

Stiller üstü bir tasarım anlayışı: Define Atelier

Tuğba Ünsal tarafından 17 yıllık avukatlık kariyerini “mutlu olduğum meslek bu mu?” diye düşünerek bir gün ansızın sonlandırıp, “kendini yeniden tanımlamak” adına yeniden yola çıkması sonucu 2017 yılında kurulan içi mutluluk dolu bir seramik atölyesi.

İsmini, uzun ve meşakkatli bir üretim sonucunda gözleri ışıldatan hazineden; “I define myself” dediği varoluş felsefesinden ve aynı zamanda ileride kızına mesleğinde mutlu bir anne geride bırakmak adına kızının ismi Defne’den almaktadır. Sipariş üzerine kişiye özel ve ağır üretim esası ile hareket eden atölyeden çıkan tasarımlar, zamanların ve stillerin üzerinde zarif ve yalın bir tarza sahip.

Tuğba Ünsal’ın çocukluğunda her evde bulunan kesme kristal camların seramik formunda yeniden yorumlanması suretiyle form bulduğu sofra ürünlerinin hemen hemen hepsi çok fonksiyonlu ürünler. Öyle ki kullanımları sadece mutfaklar ve sofralar ile sınırlı kalmıyor, yaşayan bir evin her mecrasında kendine yer bulabiliyor. Her bir ürün önce ilk olarak isimsiz üretilmekte olup, ilk seveni veya alıcısının ona hayat verdiği bir hikâye sonrası ismini almakta; böylelikle, “herkes sevdiği işi yapmalı” hayaline bir nevi ilham olabileceğine inanmaktadır. Tüm tasarım ürünlerindeki narin incelik, hafiflik, çok fonksiyonluluk ve renk harmonisi markayı özgün kılan özelliklerin başında geliyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?