2020’lerin kilit şehri Bursa’da Osmangazi’nin değerini ortak akılla alınacak kararlar artırsın!

2020’lerin kilit şehri Bursa’da Osmangazi’nin değerini ortak akılla alınacak kararlar artırsın!

“Batı Trakya Milli Davasının emektar savunucularından ve sizin de çok yakından tanıdığınız Avrupa Batı Trakya Türkleri Federasyonu Kurucu Başkanı Cafer Alioğlu’nun hayat hikayelerini derlediği kitabından öğreniyoruz ki; Andımız  ilk kez 1960’da İskeçe Valisi Bileris tarafından Batı Trakya’da yasaklanmış. Şimdi Sn. Başkan bir Batı Trakya Türkü olarak size sormak istiyoruz, kendi ülkemizde azınlık mı olduk?” sözler İYİ bir isme ait. Osmangazi Belediyesi Nisan ayı meclis oturumunda söylendi bu sözler. İYİ Parti Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Büşra Şahin ilçenin sorunlarına değindiği meclis toplantısında yaptığı tespitler ile damga vurdu.

Şahin; “İstiklal Marşı’nın kabulünde bir video paylaşıldı sosyal medya hesaplarınızda, Başkanım İstiklal Marşı için Türk Milleti ve ümmet için önemli bir marş diye söylediniz videoda. Elhamdülillah müslümanız ancak İstiklal Marşı, Türk milletinin marşıdır, ümmet olmak ile bir alaka kurulması garip olmuş. Ayrıca Arap seviciliği yapacak olanlar için hatırlatmak isteriz ki 1. Dünya Savaşı’nda Araplar bizi sırtımızdan vurdu. Milli duygular ile dini değerlerimizi karıştırmamakta fayda var. Ayrıca aynı videoda İlçe Milli Eğitim Müdürünün de düzenlediğiniz programda olduğunu gördük. İnşallah fırsat bulup ilçemizdeki okul yoksunluğundan bahsetmişsinizdir kendisine. Zira yeni tam normalleşme ile beraber çocuklarımız yine taşımalı sistem mağduriyeti yaşayacak gibi duruyor. Hayallerle yönetemeyeceğinizi söylediğimiz geçen meclis toplantısından sonra cevap niteliğinde bir video paylaştınız sosyal medya hesaplarınızda biz hayal kurmuyoruz yapıyoruz ve örnek olarak da Kent Meydanı Meydan Projesini söyleyerek ‘gelir elde etmeden bunu yapmak her babayiğidin harcı değil’ dediniz. Kent Meydanı projesi tamamlandıktan sonra oradaki dükkanları kimlere kiraya verip nasıl bir gelir elde edeceksiniz o zaman konuşuruz.

İktidar yazarı Nagehan Alçı geçtiğimiz ay yazısında 2020lerin kilit şehri Bursa başlıklı bir yazı paylaştı. Kendisine ilk ve son defada olsa katılıyoruz tüm gözler Bursa’da yapılanlar yapılmayanlar sadece bizim değil Türkiye’nin gündeminde değerlendirmelerimizi de ona göre yapacağız elbette. Öncelikle İYİ’lik kervanına katılıp ‘’Şehrin İçin Bir İyilik Yap’’ adıyla bir proje başlatmışsınız. Osmangazi’yi İYİLİK ile buluşturmaya karar verdiğiniz için sizlere teşekkür ederiz. Bizler 25 Ekim 2017’de bu yola çıkarken söylemiştik yinelemekte fayda var Türkiye İyi Olacak. 3.döneminizde uzun bir aradan sonra muhtar ziyaretlerimizi örnek alarak sahaya inmeniz muhtarlarımızı ziyadesiyle mutlu etmiş. Buna öncülük ediyor olmak bizleri ayrıca sevindirdi. Sıkıntıları yerinde dinlemeniz kadar doğru bir şey olamazdı. Geçtiğimiz faaliyet görüşmelerinde Pandemi döneminde gerçekleştirilen asfalt çalışmaları için sizi ve ekip arkadaşlarınızı tebrik ederek eklemiştik  57 ilden büyük olan ilçemizde fayda/maliyet, kar/zarar hesaplamaları yapıldıktan sonra bir asfalt üretim tesisinin kurulmasın teklif etmiştik. Kurulacak bu tesisin Osmangazi Belediyesine yakışacağına inancımız tamdır Başkanım o yüzden hatırlatmakta fayda görüyoruz.

Bu bağlamda 2019 Ekim ayı meclisinde sunmuş olduğumuz Yunuseli Armutköy- Terminal trafiğini rahatlatacak alternatif yol önerilerimiz sizler tarafından da çok beğenilmişti. Bu projelerimiz ile ilgili çalışmalar ne aşamada sormak istiyoruz. Bursa ve ilçemiz Osmangazi 1.derece deprem bölgesi üzerinde yer almakta.Fay hatları, heyelan bölgeleri, sıvılaşmış ve şişmiş bölgeler, 1/1000’lik uygulama planına işlensin Sayın Başkan. 2009-2014 döneminde hazırlamış olduğunuz Mastır Planın elinizde olması avantajından da faydalanarak riskli bölgelerin uygulama planına işlenmesini talep ediyoruz. Ayrıca bu konuda Teknik Odaları muhalif olarak görmeyip onların fikir ve görüşlerine de yer verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Örneğin; Kavaklı Mahallemizde geçtiğimiz haftalarda yağışlarla beraber istinat duvarı yıkılmıştı. Mahalle sakinlerimize geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha iletmek isteriz. 80 hanenin de bu felaketten etkilendiğini gördük ve master planın ne kadar önemli olduğu dile getirmekte fayda var.

Uğrunda yarışmalar düzenlenen, büyük emekler ile hazırlanan Çekirge Meydan Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz Sayın Başkan. Proje ile ilgili her şey çok doğru ve yerinde, bölge sıkıntılı ve şikayetler hat safhada. Örneğin Hüdavendigar Caminin önünün açılarak projeye başlanmasının uygun olacağını düşünüyoruz. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanının  Bursa ziyaretinde açıklanan Çekirge Teras Projesi öncesi meydanın yapılması çok daha uygun olacaktır. Bu şekli ile adınızla yaşayacak bir proje olabilir. Bölge halkının büyük umutlarla beklediği Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi ne zaman hayat geçirilecek tekraren sormak istiyoruz. Geçen faaliyet görüşmelerinde de dile getirmiştik sık sıkta söylüyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğünü çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz ancak ana caddelerde, trafiğe kapalı çarşı alanlarında çöp kutusu ve çöp konteynerlerının yetersiz olduğunu görüyoruz. Yer altına yerleştirilecek çöp konteynerlerinı yapmak bizlere nasip olacak belli ki ama sizlerde bu konuda bir çalışma yaparak bu yetersizliği gidermelisiniz Başkanım.

Son dönemde Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmaları sizlerde bizler gibi sonradan öğreniyorsunuz. Örneğin  Yunuseli Havaalanı Arazisi, örneğin Koza Han zemininin değiştirilmesi, örneğin tarihi surlara Ramazan stüdyosunun kurulması gibi. Osmangazi Belediye Başkanı olarak sizin ve karar alma organı olarak bu meclise danışma ne nezaketinde bulunmayan Sn. Alinur Aktaş Koza Han’da hatasından döndü, Yunuseli’nde topu taca attı bakalım tarihi surlar için ne yapacak merakla bekliyoruz. Başta size ve bu meclise sormadan aldığı her karardan pişmanlık duyarak çevirmeye kalkan Sn Alinur Aktaş umarız bundan sonra fikrimizi alır. Osmangazi adına yapılacak tüm projelerde son sözü sizler, bizler yani bu meclis söylemelidir. Doğanbey Millet Bahçesinin yapımına başlanıldı. Bu konuda yeşile hassasiyetimizi söylemeye gerek yok sanıyorum ki elbette yeşillendirilme, ağaçlandırılma çalışmalarına sonuna kadar destek veriyoruz ancak bu bölgenin kanayan yaralarına merhem olmadan okul ve sağlık ocağı yapmadan bu alanı bu şekilde değerlendirmek ne kadar doğru bilemedik. Geçtiğimiz ay bununla ilgili önerge de vermiştik Başkanım. Bizce öncelik arz eden okul ve sağlık ocağı yapılmalı kalanlar  sonradan yeşillendirilmelidir. Bugüne kadar gösterdiğimiz çalışma şekli ile her zaman yapıcı olduk ve daha yaşanabilir bir Osmangazi için doğru bulduğumuz projelerle sizlere destek olduk. Fakat seçim vaadi olarak sunulan projelerin bir an önce hayat geçirilmesini bekliyoruz. Gönül belediyeciliğinin gönül kısmını yapılarak belediyecilik faaliyetlerinin aksatılmasını doğru bulmuyoruz. Hazırlanışı bakımından yerinde ve doğru olan projelerin övgüyle bahsedilen hayaller olmasının ötesinde hayata geçirilen yapılar olmasının yerinde olacağını düşünüyoruz.” dedi.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?