Göl “Buz Pistine” Döndü! İznikliler….

Göl “Buz Pistine” Döndü! İznikliler….

Türkiye’nin 5. büyük doğal gölü dondu. Deniz seviyesinden 85 metre yüksekliği olan, Bursa’ya 85 kilometre uzaklığı bulunan İznik’e bağlı Hacı Osman Gölü soğuk hava şartları nedeniyle buz kesildi. Sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu bugünlerde doğal canları beslemeye çıkan İznikliler buz pistine dönen göl sürprizi ile karşılaştı. Buz pistine dönen göl üstünde hatıra fotoğrafı çektiren İznikliler havaların bahar havasına dönmesini bekliyor.

GÖLÜN ÖZELLİKLERİ;

Yüzölçümü 753 km2’dir. 40 derece kuzey enlemi, 29 derece doğu boylamı arasındadır. Kuzeyde Samanlı Dağları, güneyde Katırlı Dağları ile çevrilidir. Güney Doğusunda Körüstan ve Avdan Yaylaları, Güney batısında Müşküle Yaylası, Kuzeyinde Hacı Osman Yaylası bulunmaktadır. İznik Ovası, İznik Gölü’nün doğu, Kuzey Doğu ve Güney Doğu kıyılarına uzanan geniş bir alanı kapsar ve ilçenin ¾ ünü oluşturur.

Orman İşletme Şefliklerimizin kontrol ve denetiminde olan 32.041 Ha. Miktarındaki ormanlık alanımız, bölgenin Akciğeri durumundadır. Yine aynı şefliklere bağlı açık alanlarda Yabani Kiraz ve Kızıl Çam Fidanı ekimine devam edilmektedir. Akdeniz iklimine benzer bir iklimi vardır. Yazları sıcak, kışları ılıman ve yağışlı geçer. İznik Gölü, uzunluğu 33 km, genişliği ortalama 12 km, çevresi 95 km ve derinliği 85 km olan Türkiye’nin 5. büyük doğal gölüdür.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?