Bulgaristan Seçimleri Öncesi Keskin Uyarı!

Bulgaristan Seçimleri Öncesi Keskin Uyarı!

“04 Nisan 2021 tarihinde yapılacak olan Bulgaristan Genel Seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip geçerli liçna kartı bulunan hemşerilerimizin, Türkiye’de oy kullanabilmeleri için dilekçe (zayavlenie) vermeleri gerekmektedir.” Bulgaristan seçimleri öncesi Bursa’da tatlı telaş. Bursa’nın STK’larından Şeyh Cuma Cebel Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri’nden olan Gülerman Can; Göçmen Dernekleri’nin ortak çağrısını gazetemizle paylaştı.

Gülerman Can; “Seçim günü oluşacak yığılmayı önlemek ve daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda maksimum sayıda oy kullanmak için olabildiğince çok sayıda dilekçe doldurulması gerekmektedir. Bulgaristan Cumhuriyeti’nin aldığı ve son seçimde de uygulanan karar gereği 09.03.2021 tarihine kadar dilekçe doldurmayanlar; seçim listelerinde ismi yer alamayacak, Kiril alfabesiyle sandık kurulu önünde kendi el yazısı ile dilekçe doldurmak zorunda kalacak ve pandemi koşullarında uzun kuyruklar oluşmasına sebep olacaktır.

1) Dilekçeler, 09.03.2021 (bu tarih dahil) tarihine kadar https://www.cik.bg/bg/ns2021/izvan-stranata/submit web adresi üzerinden Bulgarca (kiril) harflerle doldurularak gönderilmesi gerekmektedir.

2) Evinde bilgisayar ve interneti olmayan vatandaşlarımıza, demokratik oy kullanma hak kayıplarını önlemek amacıyla BALKANLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ yöneticileri tarafından yardımcı olunacaktır.

3) Bulgaristan’a giderek oy kullanmak isteyenler söz konusu dilekçeleri doldurmayacaklardır. 30 Nisan tarihine kadar Bulgaristan’a girişlerde negatif PCR testi ibraz etme zorunluluğu olduğu da unutulmamalıdır.

uyarılarımızı dikkate almalarını hemşehrilerimizden rica ediyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?