Dağ Yöresini Kaderine Terk Ettiniz! Bölgeden Göç Büyükşehir’e Akıyor!

Dağ Yöresini Kaderine Terk Ettiniz! Bölgeden Göç Büyükşehir’e Akıyor!

“Dağ Yöresi’nin makus tarihi değişecek gözüyle baktık, 18,5 yılda gelinen nokta….” Dağ Yöresi’nin en keskin muhalifiydi. Orhaneli’nin İYİ ismi özel açıklamaları ile Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık ve Keles’in iktidar tarafından 18,5 yıldır nasıl görmezlikten gelindiğini gazetemize yaptığı röportajda açıkladı. Geçmiş dönem İYİ Parti Orhaneli İlçe Başkanı, yeni dönemde Bursa İl Yönetiminde Dağ Yöresi Koordinatörlerinden biri olan Esat Yıldırım; “Dağ Yöresi olarak adlandırılan 4 ilçemizde Hükümet ve Belediyeler aralıksız 4’cü dönemde iktidarda iken; özlenen- beklenen yatırımı maalesef alamamıştır.

Bursa İl Başkanlığı olarak Dağ Yöresi için hazırladığımız raporda başlıca sorunlar; yolların niteliklerinden uzak bir şekilde imalatlarının yapılması, her yıl bu yolların tamirat gerektiren onarımların yapılması, yolların yangından mal kaçırırcasına yapıldıkları için dayanıksız yapılmaları, yazın toz-kışın su çukurları içinde yolculukların yapılmasını sayabilirim.

Diğer sorunların başında Dağ Yöresi’nde su kaynaklarının yetersiz kalması, özellikle yaz aylarında birçok köy yerleşim biriminde suların kaynaklarının kuruması, buna rağmen su metreküp fiyatının çok yüksek olması. Gençlerin istihdam sorunu ise 4’cü dönemine giren iktidarın heryıl verdiği sözlere rağmen gerçekleşmeyen kronik vaatleri arasına girdi. Dağ Yöresi’nin genç çalışan, çalışabilen nüfusu Bursa merkeze, eğer imkan bulursa da İstanbul’a göçüyor. Hayvancılık desen yanlış tarım politikaları yüzünden köylünün büyükbaş ve küçükbaş hayvanı bırakın ihtiyacı karşılamayı numunelik dahi yok! Kanatlı hayvan desen oda belli başlı birkaç köyde bir elin parmağını geçmeyecek sayıda birkaç hanede var. Meyvecilik ve tarıma dayalı üretimde, çiftçiye mazot ve gübre desteği şart iken Dağ Yöresi’nde bu oran ‘0’(Sıfır). Çiftçi umutla destekleme beklerken iktidarın temsilcileri Dağ Yöresi’ne gelerek bol bol kinaye anlatıp gidiyor!

18,5 yıldır iktidar olan AKP’den hizmet yerine bol miktarda boş söylem dinleyen Dağ Yöresi umudunu kesmiştir. 2000’li yıllarda Orhaneli nüfusu 30 binleri geçmiş iken işsizlik ile kıvranan ilçede göçler başlamış nüfus 17 binlere düşmüştür. İYİ Partinin iktidarında köylerimiz başta olmak üzere kooperatifçiliğe önem vereceğiz. Karanlık günlerden aydınlığa çıkmanın tek yolu birlik ve beraberlik içinde birbirimizi anlamaktan geçer. Yıllar boyunca özellikle iktidara her dönem en az 1 milletvekili göndererek TBMM’de temsil hakkı kazanmasına rağmen, makus tarihini yenemeyen Dağ Yöresi’nin talihini İYİ’ler değiştirecektir. AKP’nin 18,5 yıldır yörenin gelişmesi için somut bir proje üretememesi bölge halkını tedirgin etmiştir. Son örnek ise Dağ Yöresi’de kaybedilen nüfusunu dengeleyebilmek için, hiçbir ilçenin kendi sınırlana yapılmasını istemediği Cezaevi ve Tutukevi’nin Orhaneli’ne yapılması amacıyla yer gösterilmesi olmuştur. Dağ Yöresi’nde akın akın insanlarımız ilçe binalarımıza gelerek İYİ Parti’ye üye olmaktadır. Milletin bizi çağırdığı yolda iktidar oluncaya kadar azimle yürümeye devam edeceğiz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?