MHP’nin ÖNERİSİ ile 2000 M2 ÜZERİ PARSELLERDE YAĞMUR SUYU TOPLAMA ZORUNLU OLDU.

MHP’nin ÖNERİSİ ile 2000 M2 ÜZERİ PARSELLERDE YAĞMUR SUYU TOPLAMA ZORUNLU OLDU.

Milliyetçi Hareket Partisi Yıldırım Belediye Meclis Gurubu’nun kuraklık kıskacında bulunan Bursa için sunduğu teklif yasallaştı. MHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü İhsan Bilgili konuyla ilgi gazetemize yaptığı açıklamada; “Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları ve Yıldırım Belediye Meclis gurubu olarak milli ve yerel düşünen, toplumun sorunlarına ilgili, duyarlı, yapıcı, onarıcı, bütünleştirici, yol gösterici ve çözüm üreterek yaklaşmak suretiyle üretken belediyecilik anlayışımızı ortaya koyarak hareket etmekteyiz.

Bilindiği üzere 06 Ocak 2021 Çarşamba günü yapılan Yıldırım Belediye Meclis toplantısında “Yaklaşan kuraklık ve su kıtlığı sorunu ve MHP Grubunun 18 maddelik çözüm önerileri”ni dile getirmiş ve çözüm önerilerimizin bir kısmının belediyelerimizce uygulanmasını ve imar planlarına plan notu koymak suretiyle zorunlu hale getirilmesini de teklif etmiş idim. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 23 Ocak 2021 tarih ve 31373 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 57. maddesine 7/a bendi eklemek suretiyle: a) “2000 m2 den büyük parsellerde yapılacak yapılarda mekanik tesisat projelerine; çatı yüzeyi yağmur sularının, tabii zemin altında tesis edilecek yağmur suyu toplama tankında toplanması, gerekmesi halinde filtre edilerek yeniden kullanılması amacıyla yağmur suyu toplama sistemi projesi de eklenir. İlgili idarelerce daha küçük parsellere ilişkin de zorunluluk getirilebilir. Yağmur suyu toplama tankı, parselin yan, arka veya parsel sınırına 3 m. den fazla yaklaşmamak kaydı ile ön bahçe zemini altında konumlandırılır.

Toplama tankı tahliye hattı varsa yağmur suyu şebekesine bağlanır, atık su şebekesine bağlanamaz.” şeklinde bir karar almıştır. Buna göre: 1. 2000 m2’nin üzerindeki parsellere yapılacak binalarda yağmur suyu toplama sistemi zorunlu hale getirilmiştir. 2. 2000 m2’den küçük parsellerde inşa edilecek yapılar içinse belediyelerimize yağmur suyu toplama sistemini zorunlu kılma takdir yetkisi verilmiştir. Böylece Mhp grubunun önerilerinden biri uygulama alanına girmiş oldu. Diğer önerilerimizin de Tarım Bakanlığı, Buyükşehir ve ilçe belediyelerimizce uygulamaya konulması en büyük temennimizdir. Yıldırım Belediyesi 12 Ocak 2021 tarihli Meclis toplantısında oybirliğiyle kabul ettiğimiz Şirinevler Mahallesi 1/1000’lik Uygulama imar planında yağmur suyu toplama ve biriktirme konusunu plana koymuş ve teşvik olması bakımından imar artışı da vermiş idi. Bu hükümleri yönetmelik ve planlara koydukları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Yıldırım Belediyesini kutluyor, tebrik ve teşekkür ediyorum. Aziz Türk Milletinin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?