“35’lik Yol İçin Radikal Çözüm İstedik, Ancak;…”

“35’lik Yol İçin Radikal Çözüm İstedik, Ancak;…”

Gürsu ve Büyükşehir’in İYİ meclis üyesi 35’lik yol için radikal çözüm istedi. İYİ Parti Gürsu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ersal Kaya; 35’lik yol ile ilgili Belediye Meclislerinde konuyu defalarca dile getirmesine rağmen sonuç alınamadığını belirtti. Kaya; ““Şehit Cüneyt Yıldız-Cengiz Topel caddesinde düzenleme ve sonrası yaşanan 5 ölümlü kazanın ilçemiz ve insanlık adına hüznünü yaşamaktayız. Şayet bu kazaların başlıca nedenlerinin teknik sebeplerden kaynaklanıyorsa zaman geçirmeden sorunun bulunması ve bilimsel olarak çözülmesi, şayet insan kaynaklı ise gerekli trafik işaret ve tedbirlerinin alınması ve eğitici ikaz levhalarının konulması, şayet materyal ise derhal bu materyallerin kaldırılması gerekir.” dedi.

Meclis Üyesi Kaya; “Şehit Cüneyt Yıldız caddesinin kısmen de olsa trafiğe açılması sevindirici olmakla birlikte rallicilerin eğitim pistlerinde görülen şerit çeşitliliği bizlere kurs alma mecburiyeti getirmiştir. Bir taraftan akıcı ve güvenli trafik düzenlemesi düşünülürken diğer taraftan trafik lambası çokluğu ile karşılaştık. Bizler dirsek teması olmadan kaldırımlardan geçmeye çalışırken vatandaş gözümüze soka soka yola cephede tamirat ve tadilat yaptı günlerce de vatandaşın o 40 cm lik kaldırımdan geçmesini engelledi. Artık bu konu ile ilgili bundan sonra söylenecek bir söz kalmadığı kanaatindeyim.” dedi.

Kaya; “BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENMEKTE OLAN ŞEHİT CÜNEYT YILDIZ CADDESİNİN YAPIMI SIRASINDA, DAHA ÖNCEDEN KARARI ÇIKAN ŞEHİT CENGİZ TOPEL HEYKELİNİN BİR AN ÖNCE YERİNE KONMASI DİLEĞİMİZİ DİLE GETİRDİK. ANCAK BU YOL YAPIMI SIRASINDA MEYDANA GELMİŞ CAN KAYIPLI KAZANIN YAŞANMAMASINI TEMENNİ EDİYOR VE HATALI YAPIMLAR NETİCESİNDE TEKRAR SÖK YAP İLE DURAĞAN HALE GELMİŞ İMALATIN BİR AN ÖNCE TAMAMLANMASINI İSTİYORUZ. AYRICA IŞIK MOBİLYANIN GEÇMİŞTE FAALİYET GÖSTERDİĞİ BİNANIN 35 LİK YOL OLARAK BİLİNEN ŞEHİT CÜNEYT YILDIZ CADDESİNİN 40 SANTİMİNE KADAR GİRMİŞ OLMASI, UZUNCA ZAMANDIR YOLA TERK VEYA KAMULAŞTIRMA YAPILMAMASI VEYA YAPILAMAMASI NEDENİ İLE TRAFİK IŞIKLARINDA BİLE YAZDIĞIMIZ MASKE-MESAFE-TEMİZLİK SÖYLEMİ LAFTA KALMAKTA, VATANDAŞIN DOĞAL YÜRÜME HAKKINA SET ÇEKMEKTEDİR.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?