DAĞDER’in Dağ Yöresine Atadığı Her Temsilci İktidarın Adamı Olmak Zorunda mı!

DAĞDER’in Dağ Yöresine Atadığı Her Temsilci İktidarın Adamı Olmak Zorunda mı!

Bursa’nın en büyük STK’sı konumunda olan DAĞ-DER’in “Dağ Bölgesi” için atadığı temsilci tartışma konusu oldu. İYİ Parti Bursa Dağ Yöresi Koordinatörü Esat Yıldırım; yeni yapılan atamada atanan ismin AK Partili olmasını sosyal medyadan sert ifadelerle eleştirdi.

Esat Yıldırım; ” DAĞDER; DAĞ YÖRESİ İLÇELERİNE YAPTIĞI TEMSİLCİ GÖREVLENDİRME’ DE YİNE TARAFSIZ HAREKET EDEMEMİŞTİR, AKP’ Lİ VE MHP’ Lİ KARDEŞLERİMİZİ ORHANELİ İLÇE TEMSİLCİSİ OLARAK BELİRLEMESİ UYGUN OLMAMIŞTIR. TARAFSIZ OLMASI GEREKEN BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜNE BU GÖREVLENDİRMELER YAKIŞMAMIŞTIR!” İfadesi kullanırken paylaşım altına onlarca yorum geldi.

Yapılan yorumlarda; “Yapamıyorlar, yapamazlar, 97 yıkından beri Dağder üyesiyim, 1997 -2001 arasında 4 yıl Dağder yönetiminde bulundum, hep savunduğum konu siyasi tarafsızlık, Dagderin saygınlığı, ne yazikki kim geldiyse iktidar taraflı oldular. Dağder ahh Dağder siyasi partimisin yoksa sivil toplum kuruluşu mu? Dağder dağ bölgesinin kuruluşudur. Siyasi partilere yem edilemez.

Dağder akp nin şübesi dir. Dağ der dağlı vatandaşın yanında olmayan sıradan bir dernektir dağ bölgesi iş adamları siyasetçilerin bizim de yerimiz olsun dedikleri yerdir her zaman kapalı bir kutu gibidir dağ derin Bursa’da hiç bir yerde hiç bir kurumun yok saydığı bir dernektir Bursa’da Ağrılılar dernek başkanlığı kadar gücü olmayan bir yerdir dağ der. Peki buna şaşırdık mı? Dağ yöresinin makus kaderi ve nedenleri ve sonuçlarını uzun uzun anlatmaya tartışmaya gerek yok. Hepsi paylaşımında tarihe not düşecek şekilde yerini almış…
Yanlışlarını gören ve birlikte yola çıktıkları bu yönetimin oluşmasında büyük pay sahibi olan Başkan vekilleri Mehmet Türkmen, Ali Altınoğlu, Başkan Yard. Mehmet Yahşi, Yönetim kurulu üyeleri Cevat Koç, Halil Çetin,Şevki Şahin,Taner Ay , H.ibrahim Oral’ın istifa ettiği bir ortam da mevcut yönetimin yörede güvenirliği kalmamıştır. Siyasi iktidarlara yaranmak dağ yöresinde bir Dikili ağacı. ..Birkaç fabrika yan Sanayii kurulmasına müssebbip olabilmislermi” Yorumları dikkat çekti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. Dagderin görevlendirmeleri ipli olmak zorunda mı, Dgder bir icraat yaparken İpe mı soracak

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?