Bu Kara Kış’ta Sokakta Yaşamak Mecburiyetinde Olan Vatandaşlarımıza Kamu Kurumları’nın Kapıları Açılmalı!

Bu Kara Kış’ta Sokakta Yaşamak Mecburiyetinde Olan Vatandaşlarımıza Kamu Kurumları’nın Kapıları Açılmalı!

“Sami Babacan isimli evsiz yurttaşın, maalesef Kadıköy’de yaşadığı sokakta donarak öldüğü üzüntü ile öğrendik…” DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı; bir taraftan pandemi bir taraftan kara kış şartları altında ezilen vatandaşlar için büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek, konuyu sokakta yaşamak zorunda kalan yurttaşlara getirerek; “Böyle acı olayların tekrar yaşanmaması için, evsiz ve yoksullara kamu kurumlarına bağlı tesislerinin kapıları ardına kadar açılmalıdır.

Örneğin; ülkenin her yerinde on binlerce cami, devasa büyüklükte bütçe payı alan Diyanet var. Camilerin çok büyük bölümü, Cuma ve Bayram Namazları dışında % 5’i bulmayan kapasite kullanıyor. Camilerin bir bölümüne konacak yer minderleri, yastık ve çarşaflar, ister ücretli, ister gönüllü kişilerce yere serilerek evsiz insanların rahat uyumasını sağlayacaktır.

Bu kişilere cami avlusu içinde oluşturulacak bir yemekhane ile yemek de verilebilir, küçük ölçekli hamam benzeri yapılarla da temizlikleri sağlanabilir. Sadece evsizler değil, evi olup, yiyecek yemeği olmayanlar, otele verecek parası olmayan ziyaretçiler de bu hizmetten yararlanmalıdır.  Kamunun kaynakları ile elektrik ve su giderleri karşılanan camilerin, insanlara bu tür bir hizmet vermesinin son derece insani ve dinsel anlamda da hayırlı ve uygun olacağına inanıyorum.

Bu tür hizmetler için devlet bütçesinin yanısıra bağışlar da kullanılabilir. Böylece camiye gelen insan sayısı artacak, camilerin fonksiyonu gelişecektir. Yetkililer bu öneriyi değerlendirmelerini umuyorum.” dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?