MHP’li Seymenler Ömerbey Cami’nin Restorasyonu İçin Temasta…

MHP’li Seymenler Ömerbey Cami’nin Restorasyonu İçin Temasta…

“Geçtiğimiz hafta Ömerbey Camii restorasyonunun 2.5 sene olmasına rağmen bitmemesi ile ilgili hemşehrilerimizin duyduğu rahatsızlığı dile getirdik.” MHP Mudanya İlçe Başkanı Erkut Seymenler; cami restorasyonunun ivedililikle bitirilmesi için bir dizi temasta bulundu. Başkan Seymenler;” Sosyal Politikalardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcımız Hanifi YAZAR Bey ile birlikte Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğüne ve Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirdik.

Öncelikle Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürü Erdal ÇETİNDAĞ Bey ile görüşme gerçekleştirip, konu ile ilgili sıkıntılarımızı dile getirdik. Bölge Müdürü Erdal Bey proje ile ilgili kendi sorumlulukları dahilindeki işlemleri onayladıklarını Kültür Varlıkları Koruma Müdürlüğü bünyesinde herhangi bir eksik olmadığını, onay süreci sonrası Vakıflar Bölge Müdürlüğüne devri yapıldığını bildirdiler.

Kültür Varlıkları Bölge Müdürüyle görüşmemizden sonra Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ziyarette bulunduk. Burada da Bölge Müdür Yardımcısı Dr. Haluk Yıldız Bey ile görüşme gerçekleştirdik. Aynı şekilde restorasyon işinin haddinden fazla uzamasının Mudanya nezdindeki rahatsızlığını dile getirip, Ömerbey Camii ile ilgili hassasiyetlerimizi belirttik. Haluk Bey, restorasyonda öngörülmeyen maliyetlerin çıktığını, güçlendirme yapılması gerektiğini, gerekli dosyaların hazırlandığını, konunun titizlikle takipçisi olduklarını belirttiler.

Bu açıklamalar doğrultusunda hem eski eser, hem de camii olma hüviyetiyle bizler için maddi manevi önemi büyük olan Mudanya Ömerbey Camii restorasyonu işinin takipçisi olmaya ve elimizden geleni sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz.” ifadeleri ile Mudanyalıları konuyla ilgili bilgilendirdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?