Mudanya Belediyesi Çiftlik mi! Sorduğumuz Soruların Cevaplarını Mudanyalılara Vermelidir!

Mudanya Belediyesi Çiftlik mi! Sorduğumuz Soruların Cevaplarını Mudanyalılara Vermelidir!

“2019 yerel seçimlerinde MHP Meclis üyeliğine seçilmemizle birlikte tek tasamız, endişemiz aldığımız oyların hakkını vermek oldu. Bu doğrultuda MHP İlçe Başkanımız ve teşkilatımızla çalışmalarımız sonucu Mudanyalıyı ve Mudanya’nın geleceğini ilgilendiren her konuyu çekinmeden gündeme getirerek Mudanya’mızın Şehrül Emini(!)…” MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Bülent Erden, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a Belediye Meclis Toplantılarında ve halka açık sosyal medya profilinden önemli sorular yöneltmeye devam ediyor.
Sözcü Erden; “Yine meclis toplantılarının canlı olarak internetten yayınlanması için yazılı önerge verdim ve kabul gördü. Hepimizin bildiği gibi Sn. Türkyılmaz bu sözünü geçen onca zamana rağmen yerine getirmedi. İlçe hayatı ve geleceği açısından hayati derecede önemli sorularım karşısında da adeta dut yemiş bülbüle dönen ve hiçbirisine cevap vermeyen sayın Türkyılmaz’ı geçtiğimiz 2020 yılının en sessiz belediye başkanı olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum. Sayın Başkan Mudanya halkı bilgilendirilmek istiyor, şeffaf yönetim istiyor. Bakınız personelinizde bazı konular hakkında rahatsız, sizden açıklama bekliyor. Bu nedenle aşağıdaki soruların, oluşturduğu sorunları Mudanya halkının takdirine bırakıyorum. Başkan olarak cevaplamanız dileğiyle…
1-Mudanya Belediyesi maaşlarını düzgün hesaplayabiliyor mu? Personel her ay, aynı maaşı alabiliyor mu? Yoksa sürprizler mi yaşıyor?
2-Sendika ile yapılan Toplu İş Sözleşmesi sonrasında kazanılan maaş farkı ödemeleri doğru yapıldı mı? Fark ödemelerinde aynı işi yapan personeller arasında fark var mı?
3- Çay kahve işine bakan hizmetli personel, büro işine bakan personelden 2-3 kat fazla maaş farkı aldı mı?
4- Meclis üyelerinizin maaş aldığı Mud-Bel doğru yönetiliyor mu? İnsan Kaynakları ile işbirliği içinde çalışıyor mu? Mudanya personeli arasında dilinizden düşürmediğiniz liyakat ile çalışma esasını uyguluyor musunuz? Siz Mud-bel den ne kadar maaş alıyorsunuz?
5-Park bahçelerde 8-9 personelle Mudanya’mıza hizmet etmeye çalışırken, Belediye de 2-3 kişinin yapabileceği işi 11-12 kişiye yaptırarak mı hizmet ediyorsunuz?
6- Geldiğiniz günden beri Mudanya da istihdama katkı verdiniz teşekkür ederiz ancak İnsan Kaynakları Yönetimini doğru yapabiliyor musunuz?
7-650’ye yakın personeliniz var (kaç kişi Mudanya dışından geliyor?)halâ personel ihtiyacınıza varsa bu sizin plansızlığınızdan kaynaklanmakta mıdır?
8- İletişim Fakültesi mezunu personeliniz Mali İşlerde, lise mezunu personelinizde basın biriminde nasıl çalışmaktadır?
9-Başkanlık katınızda görev yapan personelinizin kaç tanesi üniversite ya da yüksek okul mezunudur? Sayın Başkan 650’ye yakın personelinize rağmen halka doğru düzgün hizmet veremiyorsunuz. Bugün git, yarın gel. İlgili personel şu anda burada değil vesaire vesaire….
Mudanya Belediyesinin halka hizmet verecek bir mobil uygulaması bile yok. Bu utanç vericidir. Türkiye’de 1397 belediye arasında kaçının halka hizmet veren mobil uygulaması olmadığını araştırmanızı önemle tavsiye ederim.
7 senede suda barış sembolü yaparak guinness rekorlar kitabına girdiniz, İlgiltere ile Fransa arasında ki Manş Denizini geçtiniz, yetmedi hava alanında Manş’ı geçen ekibi marşlarla karşıladınız. Mudanyalıların yüzbinlerce lirasını ego tatmininiz için çöpe attınız ama Mudanya Belediyesinin bir meclis salonu yok, Mobil Uygulaması yok, doğru düzgün kentin kimliğine yakışır bir nikah salonu yok. 650’ye yakın personelle kaliteli hizmet veremiyorsunuz. Belediye binanız dökülüyor, siyasi başkan yardımcılarını partinizin isteğine rağmen atamıyorsunuz. Halkı pazar yerlerinde perişan ettiniz.
Gelin Mudanya’mızı ortak akılla yönetelim. Yöntemlerinizin işe yaramadığı çok açık. Yoksa Mudanya geri dönülemez bir noktaya doğru ilerliyor. Zira sıra ÇEPNİ köyümüzün güzel arazilerini satışa çıkarmaya kadar geldi. Satış çok hizmet üretimi yok. Saygıdeğer Mudanyalı hemşehrilerim durumun vehameti korkarımki zaman içinde ortaya çıkacaktır. Mudanyalının mülkleri hiç bir zaman bu kadar satılmadı. İnsanlar yaptıkları, söyledikleri kadar yapmadıkları söylemedikleri şeylerden de sorumludur!” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?