Yıldırım’da Neler Oldu! CHP’li Meclis Üyesi’nden Sert Tepki!

Yıldırım’da Neler Oldu! CHP’li Meclis Üyesi’nden Sert Tepki!

O’nu sadece Yıldırım değil tüm Bursa gerçekleştirdiği sosyal dayanışma projeleri ile tanıyor. Emekli eğitimci ve CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Cemil Ocak; Yıldırım Belediyesi’nin geçmiş dönem yatırım bütçesi ve icraatlarını gazetemize yaptığı açıklamalar ile değerlendirdi. Meclis Üyesi Cemil Ocak; “Sayıştay Raporları ile ilçemiz Türkiye Gündemi’nde ilk sıraları aldı. Belediye’nin kadro sayısı belli, 2020 yılı içinde çok fazla kadro artırımı olmamışken, personele yapılan zam onlu rakamları gösterirken ne oldu da personel giderlerinde yüzde 25 artış meydana geldi.” dedi.

SAYIŞTAY RAPORLARI ORTADA! OKTAY YILMAZ’DAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ…

Meclis Üyesi Ocak; “Sayıştay Raporu; uyuyan bir devi uyandırdı. Sayıştay Raporu ile yapılan denetimden sonra birçok kalemde yapılan hesaplamaların farkına vardık. Yıldırım Belediyesi’nin gelir-gider hesaplarını net bir şekilde inceleyemiyoruz. Ancak; bu hesapları Sayıştay Raporları ile görebiliyoruz. Gelir-Gider cetvelini hazırlayan personelin yeterlilik noktasında bir belgesi varmıdır, yokmudur bilmiyoruz. Yıldırım Belediyesi’nin envanterinde bulunan Taşınmaz Mülkleri’nin listesini görmek isteriz, 2020 yılında bunlarla ilgili nasıl bir tasarruf uygulanmıştır, yapılan bir satış varmıdır, varsa bu satıştan elde edilen gelir hangi hesap cetveline eklenmiştir, elde edilen bir gelir varsa nerelere harcanmıştır? Bu soruları elbetteki Belediye Başkanı sayın Oktay Yılmaz’a soracağız ve cevaplarını isteyeceğiz.” dedi.

VATANDAŞLARIMIZIN HER KONUDA YANINDAYIZ

Meclis Üyesi Ocak; “Kültür İnşaat şirketini belediyemiz almış. Ancak; burada da hesap hareketlerinde usule uygun olmayan bulgulara rastlanmış. Bu yapılan işlem personel hatasımıdır yoksa belediye yöneticilerinin bu hesap hareketlerine bariz göz yummasımıdır bilmiyoruz. Personel alım-satım noktasında bir bütçe ayrılmış, bu bütçenin ayrıntılarını da maalesef göremedik. Gecekondu Fonu adı altında toplanan bir mevla var, onunda nereye harcandığı belli değil. İlçe içinde Otopark’lardan ne kadar toplandı ve bu toplanan miktar nereye harcandı? Bem-Bir-Sen ile yapılan bir anlaşma var, bu anlaşmada kaç personel ile hangi şartlarla anlaştınız? Belediye araçları için açtığınız ihalede sadece 1 firma dikkatleri üstünde topluyor, bunun bir amacı varmıydı, neden hep o firma sizin için  vazgeçilemez noktasına geldi? Elektrik şirketi ile trafo yapımında anlaşmışsınız, yapılan bu trafoların karşılığı olan maddi karşılığı neden yıllarca alamadınız? Yıldırım’ın en büyük sorunu İrtifa Hakkı, bununla ilgili olarak birçok hissede Yıldırım Belediyesi, Yıldırımlılar ile itilaflı. 2020 yılında İrtifa Hakkı nedeniyle oluşan kamu zararı ne kadar olmuştur? Asfalt Kaplama işleri ile ilgili yine bir firmada kör düğüm olmuşuz, bunun bir izahı varmıdır, bugüne kadar oluşan bir kamu zararı olmuşmudur? 2020 yılı içinde çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları nedeniyle Belediye’mizin kamu zararı varmıdır?  Betona gömdüğünüz Sular Vadisi’ni nasıl canlandırmayı planlıyorsunuz? Belediyenin kiraya verdiği yerler ile ilgili bir zararı varmıdır? bu soruların cevaplarını Başkan sayın Oktay Yılmaz’dan öğreneceğiz. CHP olarak biz vatandaşımızın her konuda yanındayız, ama Yıldırım Belediyesi’ninde icraatlarında kamu zararı etmesini de istemeyiz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?