Barajlar kurudu, kuyu sularından gelen su neden bulanık akıyor!

Barajlar kurudu, kuyu sularından gelen su neden bulanık akıyor!

Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki bazı mahallerde çeşmeden sular bulanık akıyor. Havaların kurak gitmesi sonucu barajlarda su kalmadığı için içme suyu şebekesine derin kuyulardan su veriliyor. Sularda yapılan tahliller temiz çıkmasına rağmen vatandaşlardan şikayetler gelmeye devam ediyor.

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Balkan, Kurtuluş, Kızılcıklı Mahallerinde çeşmelerden sular bulanık akıyor. Havaların kurak gitmesi sonucu barajlarda su seviyelerinin alarm vermesi sonucu BUSKİ, çareyi sondaj kuyularından sağlanan sularda buluyor. Bu yüzden bazı mahallelere barajdan değil kuyulardan su veriliyor.

Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Mehmet Aydın Saldız, BUSKİ yetkililerinin kendisine “Bursa’da su kalmadı. Sondajdan su veriyoruz. Böyle sıkıntılar yaşanabilir” dediğini belirtti. BUSKİ’nin vatandaşları sular konusunda bilgilendirmediğini ileri süren Saldız, “Mahallemizde bir kaç çocukta mide bulantısı ve kusma görüldü.” dedi.

Bursa’ya içme suyu sağlayan barajlarda su bittiği için batı mahallelerine suların yeraltı kuyularından verildiğini belirten Saldız, “Sulardan numune alınıyor. Gelen numuneler temiz çıkıyor. Nilüfer Belediyemizin aylık yaptığı tahliller de temiz geliyor. Ama belli zamanlarda su bulanık akıyor. Çeşmeyi ilk açtığınızda bir kova su bulanık akıyor, sonra şeffaflaşıyor. ‘Sular ne olacak’ diye beni günde en az 50 kişi arıyor.” dedi.

Bu arada BUSKİ yetkilileri, gelen şikayetler üzerine suyun bulanık geldiği dört sondaj kuyusunu kapattı. Fakat vatandaşlardan gelen şikayetler sürüyor.

“BUSKİ sınıfta kaldı” diyen Saldız, “Şimdiye kadar bu mevsimde böyle bir kuraklık görmedik ama bu durum vatandaşa bildirilir, vatandaş hem önlemini alır hem de tasarrufa gider. Vatandaşa haber vermeden sondajlardan su basıyorlar. Sondajlardan basılan su da kirli ve kokulu. CİMER’e yazdım. Bugün yine gelip tahlil aldılar.” diye konuştu.

Konuyla ilgili Keles Belediye Meclis Üyesi Sedat Akar; “Barajlarda su seviyesi içme suyu kullanım seviyesinin yarısına düştü. Bursa’nın merkezdeki 200’ün üzerindeki mahallesi kuyu suyu ile besleniyor. Bu olay hem BUSKİ’nin faturalarını şişiriyor, hemde toplum sağlığını sıkıntıya sokabilecek, muhtarımızın da izah ettiği durumlara neden oluyor. Çevre Dernekleri; Barajlara giden su kaynaklarında yaptıkları araştırmalar var. Bu araştırmaların sonuçları ne yazık ki; sağlık açısından olumlu değil. Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Alinur Aktaş kendi bürokratları ile değil sorunun çözümü için şehrin siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve konunun muhatabı olan STK’lar ile bir araya gelerek aynı masaya oturmalı ve çözüm yolu için ortak paydada görüş birliğine varmalıdır. Sayın Aktaş bir partinin değil, tüm Bursa’nın belediye başkanıdır.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?