Sayıştay Direniyor! Osmangazi Belediyesi Firarda…!!!

Sayıştay Direniyor! Osmangazi Belediyesi Firarda…!!!

“Sayıştay resmen direniyor. Doğruları söylemek, yapılan hataları düzeltmek adına diğer kurumlara…” sözler İYİ bir isme ait. İYİ Parti Osmangazi Belediye Üyesi ve Gurup Sözcüsü Büşra Şahin; belediyenin bir vakfa 7 milyon kaynak aktardığını belirterek Osmangazililerin parasının çarçur edilmesini doğru bulmadığını açıkladı. Sözcü Şahin; “Günlerdir iktidar ve muhalefet partilerinin gündeminde olan bir konu var; Sayıştay raporları. Sayıştay kamu idarelerinin mali faaliyet, karar ve işlemlerini hesap verme sorumluluğu çerçevesinde denetler ve sonuçlar hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisine doğru, yeterli, zamanlı bilgi ve raporlar sunar.

Yargının adaletsiz, kamu kurumlarının yolsuzluğa meyilli olduğu şu dönemde Sayıştay resmen direniyor. Doğruları söylemek, yapılan hataları düzeltmek adına diğer kurumlara örnek olacak şekilde direniyor.

Belediyeler bu denetlemenin en merak edilen konusu elbette. Halkın parasını nerelere harcamışlar alenen gördüğümüz bu raporlar son Sayıştay raporları olabilir. Usulsüz işlemlerin bu kadar ortaya saçılması, ilgili tarafları bir hayli rahatsız ediyor çünkü.

İlgili taraflardan biri ve bizleri ilgilendiren Osmangazi Belediyesi’nin Sayıştay Raporlarında en bariz ve günlerdir kamu oyunda konuşulan İlim Yayma Cemiyeti’ne 7 milyon tutarında yurt yaptırması damga vurdu. Evet Osmangazilinin 7 milyonu İlim Yayma Cemiyetine verildi. Ancak bu konu ile ilgili Osmangazi Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında İYİ Parti Gurubu adına dile getirmiş olduğum bir başka konu vardı; adı geçen bu cemiyetle ilişkili o bölgede bir başka inşaat daha var.

Ancak bu inşaat için Osmangazi Belediyesine ait bir binanın cemiyete tahsis edilmesi asıl sorun. Belediyemize ait bu bina kamusal yarar sağlayan ve tamamen halkın faydasına olacak bir yere dönüştürülebilirdi.

Örneğin; kütüphane, Osmangazi’nin başlattığı ‘Bilgi Evi Projesi’ veya mahallelinin ihtiyacı olan muhtarlık ve hizmet binası olabilirdi. Biz bu teklifimizi mecliste de dile getirmiştik ama ne yazık ki bina cemiyete verildi. İlim Yayma Cemiyeti’nin bu bölgede hatırı sayılır bir yerinin olması neticesinde mahallenin adının İlim Yayma Mahallesi olarak değiştirilmesi şeklinde bir fikir sunmuştuk.

Görüyoruz ki fikrimizi hayata geçirmek adına hızla ilerleniyor. Tüm bu konuları ve daha fazlasını önümüzdeki mecliste Osmangazili hemşerilerimiz adına dile getireceğiz. Nedenlerini soracağız. İşin takipçisi olacağız. İYİ Parti olarak amacımız Osmangazi’nin daha yaşanabilir bir yer olması.

Bu konuda gerektiğinde yapılan çalımalar bize Sayıştay’ın doğru bir iz yakaladığını gösteriyor.

Sayıştay resmen direniyor.

Doğruları söylemek, yapılan hataları düzeltmek adına.

Belediyeler bu denetmenin en merak edilen konusu elbette. Halkın parasını nerelere harcamışlar alenen gördüğümüz bu raporlar son Sayıştay raporları olabilir. Usulsüz işlemlerin bu kadar ortaya saçılması ilgili tarafları bir hayli rahatsız ediyor çünkü.

İlgili taraflardan biri ve bizleri ilgilendiren Osmangazi Belediyesi’nin Sayıştay Raporlarında en bariz ve günlerdir kamu oyununda da konuşulan İlim Yayma Cemiyeti’ne 7 milyon tutarında yurt yaptırması damga vurdu. Evet Osmangazilinin 7 milyonu İlim Yayma Cemiyetine verildi.

Ancak bu konu ile ilgili Osmangazi Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında İYİ Parti Gurubu adına dile getirdiğimiz bir başka konu vardı; adı geçen bu cemiyetele ilişkili o bölgede bir başka inşaat daha var. Ancak bu inşaat için  Osmangazi Belediyesine ait bir binanın cemiyete tahsis edilmesi asıl sorun.

Belediyemize ait bu bina kamusal yarar sağlayan ve halkın birebir faydasına olacak bir yere dönüştürülebilirdi. Örneğin; kütüphane, Osmangazi’nin başlattığı Bilgi Evi Projesi veya mahallenin ihtiyacı olan muhtarlık ve hizmet binası olabilirdi. Biz bu teklifimizi mecliste de dile getirmiştik ama bina cemiyete verildi. İlim Yayma Cemiyeti’nin bu bölgede hatırı sayılır bir yerinin olması neticesinde mahallerin adının İlim Yayma Mahallesi olarak değiştirilmesi şeklinde bir fikir sunmuştuk.

Görüyoruz ki bu yolda da ilerleniyor. Tüm bu konuları ve daha fazlasını önümüzdeki mecliste Osmangazili hemşerilerimiz adına dile getireceğiz. Nedenlerini soracağız. İşin takipçisi olacağız. İYİ Parti olarak amacımız Osmangazi’nin daha yaşanabilir bir yer olması. Bu konuda gerektiğinde yapılan çalışmaları alkışlayacak, hataları ise eleştireceğiz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?