Belediye Kaynaklarının; Cemaat veya Vakıflara Peşkeş Çekilmesini İstemiyoruz

Belediye Kaynaklarının; Cemaat veya Vakıflara Peşkeş Çekilmesini İstemiyoruz

Raporda Sayıştay ”XYZ Vakfı ile Osmangazi Belediyesi Arasındaki Kükürtlü Öğrenci Yurdu İnşaatı İşine Ait İşbirliği Protokolü’nün “Protokolün Konusu” başlıklı 1’inci maddesinde; “Mülkiyeti … Vakfına ait, Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Kükürtlü Mahallesi 3859 Ada, 11 Parselde bulunan …. Vakfın ait camii ve yurdun yıkılmasının ardından, caminin vakfın kendi imkanları ile yapılmasına, yurdun ise Osmangazi Belediyesi tarafından yurt inşaatı uygulamasının gerçekleştirilmesine ve … Vakfı Kullanılmasına yönelik …Vakfı ve Osmangazi Belediyesi arasındaki işbirliği detaylarını içermektedir.” şeklindeki ifadeleriyle Bilal Erdoğan’a ait vakfın ismine yer vermekten kaçındı.

Sayıştay raporunda  yapılan işin ortak hizmet projesi olmadığını salt bir inşaat yapım işi olduğunu vurgulayarak “…Bu tarz protokollerle ülkedeki bütün vakıf ve derneklere ait yurtların inşaatlarının yapılabilmesinin önü açılacaktır ki bu da belediye imkanları açısından mümkün değildir.”ifadelerine yer verdi.

Belediye İlim Yayma’ya yurt yapamaz! Belediyelerin görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda kamu yararına çalışan dernekler ve Cumhurbaşkanınca vergi muafiyeti tanınmış vakıflar ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebileceğine dikkat çeken Sayıştay, söz konusu dernek ve vakıfların işlerinin yapılamayacağını belirtti.

Erdoğan’ın vakfına 21 binlik yemek! Raporda vakfa ait yurdun yemek giderlerinin Osmangazi Belediye’si bütçesinden karşılandığı göze çarptı. Vakfın talebi üzerine 300 kişi için 15 gün boyunca kahvaltı ve öğle yemeği bedeli olarak 21 bin 870 lira belediyenin kasasından çıktı.

Haberin basında çıkması siyasileri de hareketlendirdi. Osmangazi’nin sert muhaliflerinden olan CHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Sefa Yılmaz’ın ilçede yuvalanan ve belediye kaynaklarından beslenen cemaat ve vakıflara karşı aylar önce  Meclis’e önerge verdiği ortaya çıktı. Sözcü Yılmaz; “Cemaat ve vakıflara aktarılan belediye kaynakları ile ilgili 2019 yılında verdiğimiz önerge de hesapların incelenmesini istemiştik. Biz CHP Gurubu olarak öteden beri belediye kaynaklarının bir kısım vakıf ve cemaatlere kullandırılmasına karşı geldik. Bunun yasal olmadığını meclis toplantılarında defalarca dike getirdik. Belediyenin kaynakları, vakıf veya cemaatin değil, siyasi görüşüne bakılmaksızın tüm belde halkının ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmalıdır. Konu yakın takibimizdedir.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?