MESLEKTAŞLARIMIZ ÖLÜYOR, ÖNLEM ŞART!

MESLEKTAŞLARIMIZ ÖLÜYOR, ÖNLEM ŞART!

Kendide Mali Müşavir olan Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan son zamanlarda hızlı bir şekilde yayılan Coronavirüs ile ilgili alınan önlemlerin yetersizliğine dikkat çekti. Başkan Kaplan; “Pandemi tedbirlerine uyuyoruz. Ancak; gördüğümüz kadarıyla alınan tüm tedbirlere karşın Bursa’da artış hızı her ne kadar bir miktar düşse de istenilen düşme sağlanamadı.

Bilindiği üzere tüm dünya’da ve ülkemizde etkisini giderek artıran Covid-19 salgını yaşanmaktadır. Ülkemizdeki salgın tablosuna bakıldığında hastalığa yakalanma ve ölüm oranları açısından benimde mensubu bulunduğum meslek mensuplarımızın sağlık çalışanlarından sonra en ön sırada olduğu değerlendirilmektedir.Ne yazık ki salgının başlangıcından bu yana derin bir suskunluk içinde olduğunuzdan hastalanan ve ölen meslektaş sayıları konusunda istatistiki verilere sahip değiliz. Ancak gerek sosyal medyadaki verilere gerekse meslektaşlardan birebir aldığımız verilere bakıldığında hastalığa yakalanan ve ölen meslek mensubu sayıları giderek artmaktadır. Sonuç olarak ağır iş yükümüz ve çalışma koşullarımızın özellikleri, birebir insan ilişkisi,kargo,evrak vs. nedeniyle meslektaşlarımız covid-19′ a yakalanıyor ve vefat haberlerini sonradan öğreniyoruz.
Bu konuda meslek odamızın ve ilgili kuruşların taleplerini buradan yinelemek istiyorum. Meslektaşların yüksek risk grubunda olduğu gerçeğinden hareketle istisnasız olarak ÖNCELİKLE AŞILANMASI sağlanmalıdır. Covid-19 salgını kontrol altına alınıncaya kadar tüm beyan ve bildirimlerin ÜÇER AYLIK sürelerde verilmesi temin edilmelidir. Hastalığa yakalanan ve ölen meslek mensuplarına TÜRMOB kaynaklarından karşılıksız maddi destek verilmelidir. Meslektaşlarımızın kamuya olan tüm borçları salgın sonuna kadar ertelenmeli ve sonrasında uygun koşullarla taksitlendirilmelidir. Salgın sürecince mücbir sebep halleri etkin ve kolaylaştırıcı şekilde uygulanmalıdır. Salgında sağlıkçılar kadar ön saflardayız. O yüzden sağlığımızı da güvence altına almalıyız.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?