MHP’li İsim Sordu! Zamanı Gelmedi mi!

MHP’li İsim Sordu! Zamanı Gelmedi mi!

MHP’nin Mudanya’daki etkin ismi Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a sorduğu sorular ile adeta nefes aldırmıyor! MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Bülent Erden sosyal medyası üzerinden Türkyılmaz’a yüklenmeye devam etti.

Sözcü Erden; “2. DÖNEMİNİZDE 20 AY GEÇMESİNE RAĞMEN MECLİS ÜYELERİNİZDEN SİYASİ BAŞKAN YARDIMCISI ATAMASI YAPMADINIZ.

ŞAHSIM VE KAMUOYU SEBEBİNİ MERAK EDİYOR. (muhtemelen CHP li meclis üyeleri de)
CEVAP KONUSUNDA SİZİ YORMAMA ADINA MUHTEMEL SEBEPLERİ AŞAĞIDA ŞIKLAR HALİNDE BELİRTİYORUM.
BİRİNİ, BİRKAÇINI İŞARETLEYEBİLİR, HEPSİ DE DİYEBİLİRSİNİZ.
a. CHP Lİ MECLİS ÜYELERİNİN İÇİNDE BAŞKAN YARDIMCISI OLABİLECEK YETERLİLİKTE KİMSE YOK.
b. BİR İKİ MECLİS ÜYESİNİ BAŞKAN YARDIMCISI OLARAK ATAMANIZ HALİNDE DİĞERLERİ İLE SIKINTI YAŞANABİLME DURUMU
c. KAPISIZ MAKAM ODANIZDAKİ DİYALOGLARDA SİYASİLERDEN ÇOK EKMEĞİNİN DERDİNDE OLAN BÜROKRATLARLA OLMA TERCİHİ
d. MECLİS ÜYELERİNİN BEKLENTİLERİNİ DEVAM ETTİREREK GRUP TOPLANTILARINDA SİZE MUHALEFETİ ENGELLEMEK VE MECLİSTE HAYDİ ELLER HAVAYI DEVAM ETTİRMEK.
Sayın Başkan
Sizden bundan önceki sorularım gibi bu konuda da cevap gelmesini beklemiyorum
CHP Lİ BELEDİYE BAŞKANI OLARAK SORUYU CHP İLÇE BAŞKANI SAYIN ÖMER AYDIN’A DA YÖNLENDİRMEM HALİNDE TATMİN EDİCİ BİR CEVAP ALMA İHTİMALİ GÖRMÜYORUM.
( Sayın Ömer Aydın naif bir beyefendi, kırmak istemem ancak maalesef Mudanya da size rağmen !!! ? )
KONUYU CHP İL BAŞKANI İSMET KARACA’NIN DİKKATİNE SUNUYORUM.
SAYIN KARACA’NIN YEREL YÖNETİMDE ÖNEMLİ YERİ OLAN SİYASİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILIĞI KONUSUNDA MUDANYA’DAKİ EKSİKLİK İLE İLGİLİ DÜŞÜNCESİ NEDİR ACABA?” dedi.
Erden; ” Hemşehrilerimizin verdiği vekalet gereği bugüne kadar yanlış olduğundan emin olduğumuz konularda uyarılarda bulunduk. Son günlerde Mudanya da aşağıda belirttiğim SÖYLENTİLER, İDDİALAR dolaşmakta.

Emin olmadığım konularda muhalefet etmeme adına sözkonusu söylenti ve iddialara açıklık getirmeniz amacı ile paylaşıyorum.
Meclis toplantısında gündeme getirmek yerine sosyal medyayı seçmenin sebebi toplantılarda sorularıma tatmin edici cevap vermemeniz ve diyaloğa fırsat vermemeniz.
Cevap verip vermemenizi, verirseniz cevaplarınızı kamuoyunun takdirine bırakıyorum.
Hatırlanacağı üzere 26.03.2020 tarihinde Uğur Mumcu Kültür Merkezinde Gerçekleştirilen Mudanya Belediyesi Meclisinde Gündem Dışı olarak görüşülen 1. Maddede ; “2020/59; İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün E.5135 sayılı yazısının görüşülmesi sonucunda; Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı 106814 Ticaret Sicil No.’lu ve 50.000,00 TL sermayeli IŞIKLILAR TURİZM VE GIDA ANONİM ŞİRKETİ’ nin tek pay ile %100 sermayesine sahip olan kurucu Dilan IŞIK söz konusu şirkete ait hisselerinin tamamını hiçbir ücret almaksızın belediyemize hibe etmek istediğini ilgi dilekçe ile bildirmiştir.
Yapılan görüşmeler neticesinde; Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı 106814 Ticaret Sicil No.’lu ve 50.000,00 TL sermayeli IŞIKLILAR TURİZM VE GIDA ANONİM ŞİRKETİ’ nin tek pay ile %100 sermayesine sahip olan kurucu Dilan IŞIK söz konusu şirkete ait hisselerinin tamamını hiçbir ücret almaksızın Belediyemize hibe etmek istediğini dilekçe ile belirttiğinden 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 15/İ ve 18/G maddeleri gereği hiçbir ücret talep etmeden şartsız olarak Belediyemize hibe etmesinin kabulüne, Şirketin Genel Kurulunda Belediyemizi Temsilen gerçek kişi temsilcisi olarak Belediye Başkanı Hayri TÜRKYILMAZ yetkilendirilmesine, Mudanya Belediye Meclisi’nin 06.03.2020 tarihli Mart Ayı Olağan Toplantısında(CHP grubu oyları ile) oy çokluğu ile karar verilmiştir.” denilmişti.
Bu karar sonrası iddialar şöyle;
Mudanya Belediyesi hibe edilen şirkete öz sermaye aktarımında bulundu.
Çamlı Kahve
Bağ Evi
Marina Restoran
Erol Ala
Erol Balık
Eski Meriç Çay Bahçesi ( Güldoğan Bahçenin boşalttığı yer)
Tirilye Muhallebicisi
Montania
Yüzme Havuzu
Güzelyalı Düğün Salonu
Kreşler
Belediye şirketine devir edilecek. Ama söylenen Belediye buraları kiraya verirken İHALE şartından kurtulacak.
Fakat mecliste Başkan uyarılarak yapılmak istenen devrin ancak nüfusu 100bin ve üzerinde olan yerlerde mümkün olduğunu Mudanyamızın ise bu kapsamda olmadığını hatırlatıldı Tabi bu uyarı dikkate alınmadı.
İDDİA – SÖYLENTİ: Mudanya Belediye Başkanı CHP’li tüm meclis üyelerini çeşitli Huzur Hakları ve uyduruk mesul müdürlükler oluşturarak tatlı maaşlara bağlamak istiyor. Zira İmara açma değil ama Mudanya Belediyesinin imar plan değişiklikleriyle birilerine sağladığı rant artık mevcut piyasa şartlarını da göz önüne aldığımızda sıkışan CHP’li meclis üyelerinin özellikle bazılarını rahatsız eder boyutta.
ŞİRKETİN HİBE ALINMASI SONRASINDA;
EKİM 2020 ayı içinde özellikle bir CHP Meclis üyesi ‘nin CHP Whatsapp grubunda dile getirdiği huzursuzluk neticesinde şirketin yönetim kurulunda yer alan;
Belediye Başkanı na 4.500TL.
CHP Meclis Üyesi ne 4binTL.
CHP Meclis Üyesi ne 4binTL.
CHP Meclis Üyesi ne 3.500TL.
CHP Meclis Üyesi ne 3.500TL hesaplarına huzur hakkı olarak yatırılıyor.
Henüz eylem olarak faaliyete geçmemiş, belediyeye hiçbir şey kazandırmamış şirketten maaş alıyorlar.
İkinci ay Kasım’da bu maaşlar yatmıyor. Bir CHP Meclis üyesi konuyu yüksek sesle dile getirerek maaşların yatmasını istiyor ama meclis toplantısında uyarıldığı gibi Belediye mülklerini şirkete devir edemediklerinden (100bin nüfus şartı) belediye çalışanlarının uyarısı üzerine ikinci maaş yatırılmıyor.
Soru: Yatırılan maaşlar yasal faizi ile geri alınacak mı? Alındı mı? Bu şirket ne olacak?
Yine iddia Belediyenin Bademli’de yaptığı kreşe mesul müdür atanarak bir CHP Meclis üyesinin maaşa bağlanması planlanıyor.
Birde Belediyenin MUDBEL diye bir şirketi var. Personelin bağlı olduğu şirket.
Bu şirketten huzur hakkı olarak;
Belediye Başkanı aylık 7.500TL.
CHP Meclis Üyesi nin 5bin.TL.
CHP Meclis Üyesi nin 3.500 ile 4bin arası
CHP Meclis Üyesi nın 3.500 ile 4 bin arası
Aldıkları söyleniyor.
YUKARIDA BELİRTTİKLERİM HALİHAZIRDA SÖYLENTİDEN İBARET OLDUĞU İÇİN İLGİLİ MECLİS ÜYELERİNİN İSİMLERİNE YER VERMEDİM.
SOMUT SÖYLEMLER, SOYUT İDDİALAR VE SÖYLENTİLER KONUSUNDA BiR BASIN TOPLANTISI YAPMANIZIN ZAMANIDIR KANAATİNDEYİM. YANLIŞ VE ABARTILI SÖYLENTİLER VARSA BERTARAF ETMİŞ OLURSUNUZ.
BU VESİLE İLE MUDANYA BASINI’NIN RANDIMANINI GÖSTERMESİNE DE FIRSAT VERİRSİNİZ.
DOĞRULARDA YANINIZDA, YANLIŞLARDA KARŞINIZDA, EKSİKLERİNİZİN TAMAMLAYICISI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?