Yıldırım Gerçeği ile Yüzleşmek Zorundayız! Doğru Hamleler ile Yıldırım Ayağa Kalkar!

Yıldırım Gerçeği ile Yüzleşmek Zorundayız! Doğru Hamleler ile Yıldırım Ayağa Kalkar!

Bursa’nın en çok göç alan, çarpık yapılaşmanın en fazla olduğu, kayıt dışı ile mücadelede en önemli ilçesi olan Yıldırım’da dikkat çeken tespit!

MHP Yıldırım Belediye Meclis Grup Başkan Vekili İhsan Bilgili, sosyal yardımların yetersiz olduğunun altını çizerken özellikle yeterli sayıda muhtaç durumdaki vatandaşa ulaşılamadığını belirtti. Çabaları görmezden gelmelerinin mümkün olmadığını da kaydeden Bilgili, tabloyu şu sözlerle özetledi: “Kısa çalışma ödeneği ve nakdi destek sürüyor ancak ödenen tutarlar, vatandaşımızı muhtaç duruma düşüyor. Muhtarlarımızla da görüştük. Burada, vatandaşa ulaşma noktasında bir sıkıntı olduğunu düşünüyoruz. Daha koordine olmamız lazım, sıkıntıyı atlatmak için. Fakirliği önleyebilmek için Valilik, Kaymakamlık ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek halka ulaşabilmek çok önemli. Yıldırım Belediyesi’nin gayretleri, katkıları var ancak eksikleri varsa lütfen bunu tamamlayalım ve halkımıza tekrar ulaşalım. Geleni boş çevirmeyelim, eli boş göndermeyelim. Çoğu kişinin eli boş döndüğü şeklinde bilgiler, ifadeler var çünkü.”

‘KAYIT DIŞI’ BÜYÜYOR!

Bilgili, Cumhur İttifakı’nın bir parçası olarak AK Parti’li Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz nezdinde girişimlerini sürdürmeye devam edeceklerini belirtti. Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise “Bize uluşamayanlara bizler ulaşmaya çalışıyoruz. Bir nebzede olsa dertlerine çare olabilme konusunda elimizden gelebilecek her türlü yardıma hazır olduğumuzu kendileriyle paylaşıyoruz.” ifadeleri ile Bilgili’ye cevap verdi. Bilgili ise; “Sağlam altyapı, rahat ulaşım ve asgari kayıt dışı istihdam, şehirlerin kalkınmasında anahtar faktördür. MHP olarak aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?