Vicdani Mirasımız Olan Tarım Komisyonu’nun Tekrar Kurulmasını İstiyoruz

Vicdani Mirasımız Olan Tarım Komisyonu’nun Tekrar Kurulmasını İstiyoruz

Meclis’in en İYİ üyelerinden vefa önergesi. Osmangazi Belediye Olağan Aralık Ayı Oturumu’nda İYİ ismin kürsüden dile getirdiği konular Bursa’nın ana gündemi oldu. İYİ Parti Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Büşra Şahin; “Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya üzerinden Alinur Aktaş ve Büyükşehir Belediyesi sayfalarında yayınlanan bir haber vardı, “Havası en temiz şehir Bursa” ancak haberin doğru olmadığı gerçek ölçüm verileri ile ispatlandı.

Ayrıca Aralık ayında ve önceki her ay Osmangazi Meclisi’nden doğalgazı olmayan sokaklar ve mahalleler için dosya görüşmesi yapıyoruz. Osmangazi de bu kadar doğalgazı olmayan konut varken, bu insanlar odun kömür yakmıyorsa nasıl ısınıyor.

Yok yakıyorsalar Bursa’nın havası nasıl temiz oluyor. Şehrimiz de özellikle İnegöl ve sanayi ile uğraşılan ilçelerde solunum rahatsızlıkları her geçen gün artış gösterirken en temiz havaya sahip olmamız mümkün değil. Elbette bizlerde isteriz ki gerçekten temiz hava soluyalım.

Öncelikle Çarşamba Pazarpark alanın da açılan ve bir ilk olan Çiftçi Pazarının koronavirüs tedbirlerinden dolayı pazar gününden hafta içi bir başka güne alınmasını, çiftçinin ve vatandaşın mağdur edilmemesini talep ediyoruz.

Geçtiğimiz dönem vermiş olduğumuz önergeler neticesinde 33 yıllık Osmangazi Belediyesi’nde bir ilk olarak “Tarım Komisyonu” kurulmuştu. Kurulan Tarım Komisyonu ilçemizde tarım ile uğraşan hemşehrilerimiz tarafından çok yerinde bulunmuş ve bir ilk olmasından dolayı da geç kalındığı bildirilmişti.

Çünkü ilçemizde yetiştirilen ürünler, gerek iç piyasada gerekse dış piyasada adından söz ettirmektedir. İncir, zeytin, üzüm, armut, sebze ve meyveleri ile faaliyet gösteren Osmangazili çiftçilerimizin sorunlarına çözüm olması konusunda böyle bir komisyonun varlığı şarttır.

Ayrıca geçtiğimiz aylarda komisyonun ilgili mahallelerde yapmış olduğu çalışmalar sonucunda aldığı kararların henüz hayata geçirilmemesi, kararların ve faaliyetlerin istikrarının sağlanması, takip ve denetiminin yapılabilmesi adına Tarım Komisyonunun tekrar kurulmasını, konu ile ilgili kararın bu mecliste direk görüşülmesini gurubum adına talep ediyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?