Seçim Zamanı Yanımızda Gördüğümüz Siyasiler Şimdi Niye Ortalarda Yok!

Seçim Zamanı Yanımızda Gördüğümüz Siyasiler Şimdi Niye Ortalarda Yok!

Demokrat isimden 7 soru. Demokrat Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hasan Ali Ünal vatandaşın merak ettiği 7 soruyu ülkeyi yöneten iktidara sosyal medya sayfasından sordu. Ünal; “Dünya genelinde pandemi her ülkede mevcut olup; Ülkemizde de artarak devam etmektedir. Rabbim tüm vefat edenlerimizin mekanını cennet eylesin, hastalarımıza da acil şifalar versin. Lâkin anlaşılamayan bazı durumların sorularına yetkililerden cevap bekliyorum.

1- Covid-19 testi pozitif çıkanlar 10 gün, Temaslı olanlar 14 gün kartinaya alınmaktadır. Kartina sonu çoğunlukla 2. Test yapılmıyor belkide çok az kişiye yapılıyor. Bunun sebebi nedir?
2- Kartina süresi maksimum 14 gün olması Covid-19 un geçmesi için yeterli bir süremidir?
3- Maksimum 14 gün de geçecek bir süreç yeterli geliyorsa, aylardır sıkıntı yaşanacağına Ülke olarak Devletimiz destekli 15 gün toplu karantina uygulanması daha yararlı olmaz mı?
4- Covid-19 sürecinden önce bazı büyük firmaların büyük mebladaki vergi borçları veya ödemelerine çözüm olundu hatta belkide devlet tarafından maddi destek verildi. Pandemi sürecinde küçük ve orta ölçekli esnafa kredi kullanımı yaptırılarak daha çok borçlandırılması harici nasıl bir destek yapıldı?
4- Pandemi öncesi işsizlik mevcut iken bu süreçte işsiz sayısı katlandı hatta işverenler bile iş yerlerini kapatarak iş arar duruma gelmesine nasıl bir çözüm düşünülüyor?
5- Işsizlik ve alım gücünün düşmesi sebebiyle ekside olan esnaf ve vatandaş her geçen gün katlamalı eksiye gidiyor hatta icra dairelerindeki dosyalar raflara sığmıyor ve koridorlara taşmış durumda bulunuyor. İcrası olan veya kara listede olan esnaf veya vatandaş kredi kullanamıyor. Bunlar ile ilgili ne gibi çözüm düşünülüyor?
6- Seçim zamanı vatandaşları ve esnafları kapı kapı dolaşan çay, erzak paketi dağıtan siyasiler neden şimdi sahalarda görünmüyorlar?
7- Seçim zamanı kısa bir sürede seçmen kağıtları kapı kapı dolaşılarak dağıtılırken Eğitim ve Öğretim ile ilgili ayrım yapılmaksızın her öğrenciye dağıtılacağı belirtilen tabletler ne oldu?” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?