Bursa’yı Gelecek Nesillerden Emanet Aldık, Kalıcı Eserler Bırakmak Zorundayız!

Bursa’yı Gelecek Nesillerden Emanet Aldık, Kalıcı Eserler Bırakmak Zorundayız!

Büyükşehir’in aykırı sesinden dikkat çeken uyarı! CHP Osmangazi-Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz; Bursa Büyükşehir’in Bakanlık desteği olmadan yatırımlarını yapamadığına dikkat çekerek; “Bursa’da devam eden T/2 tramway hattı, Ali Osman Sönmez Hastanesi gibi inşaatlar müteahhitlerin ekonomik durumu nedeniyle durdu. Stadyum inşaatı da malumunuz.

Kamu adına bu projeler için tamamlama sigortası düşünülmemesi ne kadar düşündürücü.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş 19.07.2018 tarihli basın açıklamasında Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeler için tahvil , faizsiz bono ve gayrımenkul sertifikaları ile iştiraklerin halka arzından söz etmişti.
Lakin BBB’nin bu bilanço yapısıyla ne mümkün! İştiraklerin de durumu ortada. Bugün ilimiz için çok önem arz eden projeleri bakanlık desteği olmadan yapamıyoruz.
Bakın o sürekli olarak her fırsatta eleştirdikleri Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İBB 33 yıl aradan sonra Türkiye’de bir belediye tarafından yurt dışına ihraç edilen 580 milyon dolarlık Eurobond satışını gerçekleştirdi.
Geçtiğimiz yıl 300 milyonun üzerinde faiz ödeyen ve kur riskine maruz kalan Bursa’mızın, global, ekonomik, jeopolitik risklerin her geçen gün arttığı ortamda gelir getirici projeler ve tasarruf tedbirleriyle bu cendereden kurtarılması lazım.
Sosyal belediyecilik bağlamında portakal, turşu dağıtmak hizmet olarak görülebilir lakin reklamı yapılacak bir hizmet olmadığı gibi ben gelecek adına daha önemli işlerimiz olduğuna inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?