Covid-19 Ensemizdeyken Bize Daha Fazla Engel Olmayın…

Covid-19 Ensemizdeyken Bize Daha Fazla Engel Olmayın…

“3 Aralık yine, yeniden, 3 Aralık 2020 yılı tüm insanlığa iyi gelmedi.” Herkesin ablası, Büyükşehir’in mutlaka danıştığı kişiydi o. Evet Büyükşehir’in dikkatleri üstüne çeken Bürokratı’ndan bahsediyoruz. Geçmişin Bürokratı şimdilerin siyasetçisi İYİ Parti Bursa İl Yöneticisi Beyhan Erdoğan 3 Aralık’ı kaleme alarak duygularını gazetemizle paylaştı. Erdoğan; “Türkiye ekonomisi kötüye giderken pandemiyle birlikte daha da kötü oldu. Tabi ekonomi kötü olunca vatandaşlarımızın durumu da Türkiye’den daha iyi değil esnaf, çiftçi, çalışan, hepsi mağdur, süreğen hastalar mağdur gündemde olan SMA gibi.

Bugün “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” bugün engelli kardeşlerimizden bahis edelim. Bu Pandemi (Covit 19) döneminde engelli kardeşlerimiz neler yaptılar acaba, öyle ya hem bedenin vermiş olduğu zorluklar var bir yandan yardıma ihtiyaç var bir yandan yakın temas olmaması gerek peki nasıl olacak?. Devletten aldıkları üç on kuruş yardım yetiyormu acaba? devletimiz acaba sosyal hizmet veriyormudur?

Şunu diyormudur, kapılarını çalıp biz sosyal hizmetlerden geliyoruz ne ihtiyacınız var diyormudur? Yada bizbize yeteriz 10 tl. Bağış diyen sosyal devlet yada Kızılay demişmidir?

Engelli çocuğu olup çalışmak zorunda olan ailelere, biz çocuğunuza bakacağız siz gidin gönül rahatlığıyla çalışın demişlermidir?

Yoksa engellilere kanunlarla yaptıkları yasaları yönetmelikleri uygulamada geri mi almışlardır?. Yoksa çalışanlara iş yerlerinde mobbing mi uygulamışlardır?

Şimdi biz bunları dile getirirken bazan bize şöyle deniyor; yahu biz sağlam iken bile mağduruz size ne oluyor, elbette herkesin penceresi kendine herkes doğruyu söylüyor elbette insanlar işsizlik, fakirlik yaşıyor bunları bizler zaten biliyoruz, ama elimizde olmayan şu bizlerin özel ihtiyaçları var.

Bez, sonda, v.s. gibi ulaşım aracı gibi şunu demek istiyorum aynı maaşı alıyoruz belki ama engelli birey yarısını zaten kişisel bakımına harcıyor.

Ama devlet baba”ya…! düşünmüştür, herhalde gerçi benim kapımı kimse çalmadı. İller de Aile ve Sosyal Politikalarda İl Müdürlüklerinde engelli sayıları ve engelli gruplarının sayıları telefon numaraları adresleri var. Yapılabilirlerdi hala yapılabilir Kızılay’la ortak çalışma yapabilirler.

Bu Kızılay’ın da görevi bundan daha kötü hangi afeti bekliyor acaba yardım etmek için. Yurt dışında Kızılay’ın engellilere yönelik yardımlaşma çalışmaları yıllardır yapılıyor, sizde yapın efendiler hiç değilse engellilerin ihtiyaçlarını karşılayın, siz ne zaman harekete geçmeyi düşünüyorsunuz.

Engellilere gümüş bir tepsi üzerinde vermediniz bu hakları kanunları onlar kendileri söke söke aldılar. Sizlerde kanuna yönetmeliklere koydunuz verilen haklar geri alınmaz, almayın efendiler çok mu zor geldi uygulamak verdiğiniz hakları çok mu görüyorsunuz.

Engelli çocuğu olan ailelere yardımcı olunmalıdır. Çocukları özel eğitim okullarına gidemiyor evde biri çocuğa bakması lazım ki anne veya baba işe gidebilsin. Birde şöyle düşünün ki bu anne yalnız ve çocuğu engelli bu anne ne yapsın?

Yalnız yaşayan engellilerin alışverişlerini ve diğer ihtiyaçlarını karşılayacak yardımcılara ihtiyaçları var. Tespit edilip yardımcı olunmalıdır. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinin bu hizmetleri yerine getirmesi gerekmektedir.

Unutmayın ki engelliler yalnız ve çaresiz engelli insanlarımızın sıcacık ellerinden kalbinizle tutun.

2020 bütün dünyaya çok acılar yaşattı hepimizin yakını öldü hepimiz karantina da yaşadık ve yaşıyoruz bu günlerde birlik ve beraberlik içinde dayanışmayla en az zaiyatla atlatmamız dileğiyle sağlıkla kalın.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?