Gün Dayanışma Günüdür!Küçük Esnafı Yaşatalım!

Gün Dayanışma Günüdür!Küçük Esnafı Yaşatalım!

“Alışverişinizi Büyük Zincir Marketlerden Değil, Micro Küçük İşletmelerden Yapın!” bu sözler DSP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar’a ait. Gazetemize açıklamalarda bulunan Büyükışıklar; “Öncelikle şunu net ifade edeyim. Hiçbir zaman AKP politikalarını beğenmedim, tasvip etmedim ve asla onaylamadım. Siyaset alanında bulunduğum her süreç ve dönemde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanını en ciddi şekilde eleştirdim. Hatta kendisi İnegöl Belediye Başkanlığı görevinde olduğu dönemde benim ailemi hedef alarak “Bir adamın soyadı BÜYÜKIŞIKLAR ise..” diyerek dil uzatmasında bile, ona verdiğim cevabımda kendi üslubu ile iade ettim.

Gönül isterdi ki aynı siyasi nezaketi onlarda gösterebilseydi. Şöyle bir geçmişe döndüğümüzde sizlere hatırlatmak isterim ki Bursa BB Başkanı Sn. Alinur Aktaş’a yakınlığı ile bilinen bazı gazeteci müsveddeleri benim CHP’den istifam sonrasında algı yönetme çabaları boşa çıkınca şahsi sosyal medya hesaplarında benim hakkımda “Kardan adam olur bundan olmaz…” veya “Ajdar bile bundan delikanlıdır” gibi kendi ahlak ve aile terbiyelerine yakışacak paylaşımlar yaptığında Sn. Aktaş ve İnegöl’de siyaset yapan tüm siyasiler aynı tepkiyi verebilselerdi. Tabii ki onlar bu dürüst ve yürekli çıkışı yapamadılar diye bende aynı üslupta olmayacağım.

Asla olmadım da. Yeri geldi en ağır şekilde eleştirdim. Yeri geldi güzel yapılana teşekkür ettim. Böyle davranmaya da devam edeceğim. Hatta ben doğru olduğuna inandığım işlere teşekkür ettiğimde kendi siyasi yol arkadaşlarımdan dahi eleştiriler aldım. Hatta yine kendi çevremden aklıselim olmayanların gece yarılarında hakaret ve küfürlerine maruz kaldım. Asla doğrudan şaşmadım. Şimdi bir kez daha tekrar etmek isterim. Sn. Alinur Aktaş’a yapılan ahlaktan, izandan ve şereften yoksun sosyal medya paylaşımını şiddetle kınıyorum.

Şimdi gelelim gerçeklere. Yeni gelen yasaklar ile orta ve küçük ölçekli esnaf için maçın son düdüğü çalınmış durumda. Zaten aylardır pandemiden dolayı sıkıntı içerisinde olan esnaf yeni yasaklar ile çok daha zor günler yaşayacaktır. Bu sebep ile halkımızdan rica ediyorum. Büyük ve markalı yerlerden değil, mahalle bakkalınızdan, mahalle manavınızdan, tanıdığınız küçük esnaf olan komşunuzda alışveriş yapın. Aksi halde bu etkileşim ilk etapta olmasa bile uzun vadede sizi de zora sokacaktır. Anlaşılan o ki üst yönetim hiçbir kararında alt ve orta tabakayı düşünmemekte ısrarcıdır. Varsa yoksa onlar için ihale verdikleri müteahhitler, yandaşlar vardır. Vergi affı onlaradır. Destekler onlaradır. Sabır etmek, şükür etmek ve isyan etmemek halka. O zaman halkta kendi içinde yardımlaşmalıdır.” dedi. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?