Öğretmenlik Meslek Kanunu Biran Önce Çıkmalıdır

Öğretmenlik Meslek Kanunu Biran Önce Çıkmalıdır

Türk Eğitim Sendikası Bursa 3 Nolu Şube Başkanı Ömer Işıkoğlu; “Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için ihtiyacı olan ulusumuzun geleceğini yoğuran bilim ve eğitim ordusudur.” düsturu doğrultusunda geçmişte öğretmenlere verilen itibarın nedeni meslektaşlarımızın geleceği inşa etmesi ile alakalıdır. Maalesef ki günümüzde eğitim çalışanları günlük değişen problemlerle uğraşmaktan geleceği planlayamaz hale geldiler. Bunun sebebi yetkililer tarafından mesleğin itibarını zedeleyici sözlerin sarfedilmesi, liyakatsiz atamalar yapılması, yandaş kayırmacılığı ve sürekli değişen milli eğitim uygulamaları gösterilebilir.

Öğretmenlik mesleğinin itibarı her gelen bakanın mesleğe bakış açısına bağlı kalmaksızın bir kanuna bağlanmalıdır. Türk eğitim Sen olarak biz mevcut hak ve kazanımlarımızın baki kalması şartı ile öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran, mesleğin statüsünü sağlam bir zemine oturtacak olan ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU’nun bir an önce hayata geçirilmesi talebimizi yeniliyoruz.

Geleceğimizin teminatı nesilleri yetiştirirken görevleri başında şehit edilen öğretmenlerimizin acısını hala yüreğimizde hissediyoruz. Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, şehit olan ve ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.
Ülkemizin içinde bulunduğu pandemi döneminde her türlü zorluğa rağmen görevini cefakar ve fedakarca ifa eden öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarının gününü kutluyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?